Støttebrev etter angrep på Zapatistene

Latin-Amerikagruppene ytrer sterk motstand mot de nylige angrepene mot Zapatistenes Frigjøringshær (EZLN) i La Realidad, 2. mai, der flere kamerater ble hardt skadet og en drept.

Solidaritetsbrev fra Latin-Amerikagruppene Norge

Til De Sivile Zapatistene og De Gode Regjeringene

Til Zapatistenes Frigjøringshær

Til veilederne og lærerne ved Zapatistskolen

Til alle kamerater tilhørende Den Sjette Deklarasjonen.

Som medlemmer av Latin-Amerikagruppene i Norge, som brigadister i Chiapas og som elever ved Zapatistskolen (Escuelita por la Libertad), ytrer vi sterk motstand mot det nylige angrepet, utført av den statlige, føderale og lokale paramilitære gruppen CIOAQUISTAS (Sentrale Uavhengige Bønder og Landbruksarbeidere), mot Zapatistenes Frigjøringshær (EZLN) i caracol nummer én, La Realidad, 2. mai.

Angrepet mot våre kamerater i La Realidad var ikke en spontan konfrontasjon, men en organisert voldsaksjon. Bestående av to grupper, én ved landsbyens inngang og én i sentrum av landsbyen, gikk de paramilitære til angrep med maskinvåpen og håndvåpen, macheter, køller og steiner. I løpet av angrepet ble vår kamerat, José Luis Solís López, drept av personer tilhørende den paramilitære gruppen, som vi nå vet navnene på. Ifølge Zapatistene var José Luis Solís López lærer ved den lokale Zapatistskolen. Han ble skutt i høyre ben og på den høyre siden av brystkassen med 22 kalibers kuler, før de paramilitære plasserte en machete i munnen hans og drepte han ved hjelp av et skudd mot hodet på kloss hold og flere slag mot ryggen.

Vi mottok den tunge nyheten om Josés død med stor sorg og mye smerte, og med et rasende rop stiller vi de skyldige til ansvar: de føderale paramilitære ledet av Mexicos president Enrique Peña Nieto og de lokale paramilitære ledet av guvernøren i Chiapas, Manuel Velasco Coello.

15 kamerater ble skadet som følge av skuddene, slagene og angrepene med macheter og steiner. Dette vil vi ikke tillate. Angrepet var organisert og planlagt av CIOAC-H mot Zapatistene, som på sin side forsøkte å finne en løsning på konflikten ved hjelp av dialog.

José Luis Solís López er nå omdannet til en stjerne som lyser opp natten for oss, og som gjør det umulig å stoppe denne kampen. Et angrep mot én er et angrep mot alle!

¡Vivan las bases de apoyo zapatistas!¡Vivan las comunidades autónomas zapatistas! ¡Vivan las Juntas de Buen Gobierno!¡Vivan l@smaestro@s de la Escuelita Zapatista!

¡Viva EZLN!

¡Ya Basta!

Land
Tags