Latin-Amerikauka 2013

Latin-Amerikagruppene i Norge er stolte av å presentere et program fullspekket av aktuelle og spennende møter i lokallagene våre med spennende gjester fra Latin-Amerika.

Latin-Amerikauka 2013 er rett rundt hjørnet. I Bergen begynner programmet allerede den 15. oktober, med et informasjonsmøte om brigaden til Brasil. I Oslo, Stavanger og Trondheim varer Latin-Amerikauka fra 21. til 27. oktober.

Spennende gjester på Norgesturné

Hovedprogrammet til LA-uka bygger rundt gjestene fra Latin-Amerika som er invitert til Norge for å dele sine synspunkter på aktuelle saker.

En av dem er Cesar Jerez som er talsperson i Anzorc, en av bondeorganisasjone i Colombia som har vært viktige i de siste månedenes generalstreik og opprør. Han kommer til å snakke om frihandelsavtalen mellom USA og Colombia som har fått fatale konsekvenser for de colombianske landsbygda, fredsprosessen som pågår og hva som er de sosiale bevegelsenes krav. Cesar kommer til å gjeste Trondheim, Bergen og Stavanger før han avslutter uka med å delta på et halvdagsseminar om fredsprosessen i Colombia i Oslo, der han skal bidra med perspektiver fra sivilsamfunnet og knytte forhandlingene opp mot den aktuelle generalstreiken.

Den andre hovedgjesten er Yanina Venier, som er fra Argentina og sitter i styret i den nystiftede samarbeidsorganisasjonen Folkebevegelsenes ALBA (ALBA de los Movimientos sociales). Hun er invitert for å fortelle hvordan sivilsamfunnet samarbeider på tvers av landegrensene i Latin-Amerika, og deres rolle i det regionale samlingsprosjektet som er mye omtalt i LAGs kampanje Velferdsvekst i krisetider. Yanina kommer til å reise til Bergen til et arrangement som er del av Internasjonal uke og til Trondheim før hun avslutter med å delta i en panelsamtale i Oslo der hun skal bidra med synspunkter på hva som gjør at latinamerikansk venstreside mobiliserer mye bredere enn den norske.

Fra fest til frihandel og fred

Årets Latin-Amerikaukeprogram er variert. I Bergen kan du blant annet få med deg verdenspremiere på filmen Gold Fever på kvarteret, og relanseringsfest for det flotte tidsskriftet til LAG, LatinAmerika, som har fått ny design i løpet av høsten. I Oslo inviteres du til U-landsseminar for å diskutere om Latin-Amerika er på vei mot demokratisering eller diktaturer, ettermiddagsmøte om kunst og alternative media i politisk kamp i Mexico med eventyrstund, før uka avsluttes med en heidundrande latinofest på Chateau Neuf. Blant mye mer.

Sør-brigadistene fra Nicaragua og Chiapas, Mexico, som har vært i Norge siden August er aktive under LA-uka. De skal delta på en debatt om gruvevirksomhet i Nicaragua i Oslo, seminar for journaliststudenter og et møte om frihandel i Colombia og Mexico i Stavanger.

 

De aller fleste arrangementene ligger også på Facebook, og du finner oversikter her

Latin-Amerikauka i Bergen 
Latin-Amerikauka i Oslo
Latin-Amerikagruppa i Stavanger
Latin-Amerikagruppene i Trondheim 

LAG