Støttefest for Zapatistene! Sliteneliten + The Rooftops

Vi inviterer til solidaritetsmarked og konsert til inntekt for Zapatistene sin reise til Europa! og Norge!

cc: 200 kr

Solidaritetsmarked

Chiapasgruppa selger brettspill, plakater, broderi, klær og planter.
Zapatistgruppa i Bergen stiller med Café Ya Basta! Det blir solgt colombiansk suppe. Uglygrrls spiller cumbia og annen latin-amerikansk musikk fra 18-20, og mellom bandene.

Sliteneliten er et politisk telegram pyntet med tverrfløyte (Silje Strøm), fele (Inga Haugdahl Solberg), gitarer (Ylva Gulpinar, Synneva Gjelland), trommer (Thea Marie Kvam) og bass (Maria Refsland). Medlemmene kommer fra bygd og by, men også en folkemusiker fra Oslo har sneket seg med.Sliteneliten er fortellingen om unge radikale som prøver å følge drømmer mens de har to og tre jobber, samtidig som frivilligheten skal dyrkes og man ender opp med merkelapper som «kulturelite» og «feministelite» mens man sitter der i en alder av tjuefem med en årslønn på 200 000 og en angstdiagnose levert i posten fra DPS.

I en søken etter hvor de skal rette langfingern sin skrangler de seg frem med en akkurat passe melodiøs viserock og synger ut på Vossamål mot prestasjonsjag, ubrukelige politikere, rikfolk og annet pakk.

The Rooftops! Gruppen ble forent av Victor Jara sin sang El Derecho de Vivir en Paz (retten til å leve i fred), da de spontant valgte å opptre etter en konsert. I ettertid har de sunget mange aktivistlåter (m.m.) på en takterrasse på Carl Berners plass. Denne kvelden går medlemmene i the Rooftops ned fra sitt naturlige habitat, nemlig takterrassen, for å ha sin andre opptreden. Opptredenen er motivert av håpet for en bedre framtid uten kapitalisme, for en verden hvor solidaritet og rettferdighet er de viktigste verdier som styrer menneskeheten.

Les mer om Zapatistene sin karavane:

Zapatistkaravane til Europa - Latin-Amerikagruppene i Norge

Home - VIAJE ZAPATISTA

25. -26. september, kl. 18:00-02:00
Chiapasgruppa LAG og Sliteneliten
Blitz