FIlm My Tender Matador

Gratis filmvisning. My Tender Matador er en kjærlighetshistorie om den unge geriljasoldaten Carlos og den eldre «La Loca del frente» / «The Queen of the Corner», en homofil mann som kler seg i kvinneklær og livnærer seg ved å brodere duker for militærfruer.

Visningen er gratis, men krever at man henter ut fribillett HER

Vi befinner oss i Chile i 1986, og den marxist-leninistiske gruppen Carlos tilhører forbereder et attentat på diktatorpresidenten Augusto Pinochet. «La Loca» forelsker seg og lar seg lede inn i risikofylte og hemmelige operasjoner.

My Tender Matador er et samfunnskritisk kjærlighetsdrama, basert på Pedro Lemebels kritikerroste roman ved samme navn, og skildrer Chile under Pinochet sett gjennom nye linser. Landet bærer fortsatt i dag tydelige spor etter det brutale og undertrykkende militærdiktaturet (1973-1990) – blant annet har Chiles grunnlov stått uendret siden Pinochet regjerte. Under Chiles enorme folkelige demonstrasjoner i 2019 var ett av kravene å fjerne den og skrive en ny. I en folkeavstemning høsten 2020 stemte et overveldende flertall for å skrive ny grunnlov, og nå er det omfattende arbeidet i gang.

Latin-Amerikagruppene i Tromsø ved chilenske Millaray Irribarra og Sebastian Acuña vil introdusere filmen, som etterfølges av en samtale hvor filmens tema vil bli aktualisert og sett i lys av dagens politiske situasjon i Chile.


13. oktober, kl. 21:00-23:00
LAG-Tromsø i samarbeid med Tromsø Filmklubb
Verdensteatret, Tromsø
Facebook