Viva el campo

Vi har to lærerike uker i Suchitoto bak oss, med både språkskole, politiske møter og nye intrykk. Brigaden er nå fordelt i to ulike landsbyer, Cinquera og Agua Caliente.

De to første ukene i El Salvador ble tilbrakt i Suchitoto, på språkskole hvor de fleste språkkunnskapene vokste mer enn forventet. Noe som kan komme hver og en av oss til nytte, for nå er livet på landsbygda godt i gang. Brigaden er delt i to ulike landsbyer, Cinquera og Agua Caliente.

Ukene i Suchitoto var travle, fine og fullpakka med nye møter både når det gjelder kultur, språk, politikk, mat og et nytt klima. Vi fikk en bra presentasjon av FMLN av Pedro Lucas, møte med kvinnegruppen i Suchitoto, en introduksjon til både CORDES og CRIPTES og ikke minst mange møter med den salvadoranske historien om en lang og hard kamp som har blitt kjempet for å komme dit El Salvador og FMLN er i dag.

I skrivende stund er vi alle plassert godt ute på landsbygda i hver vår vertsfamilie, både i Cinquera og i Agua Caliente. Vi har vært her i omtrent en uke nå, og både språket, familielivet og arbeidet kommer litt etter litt. Begge disse to landsbyene har blitt hardt rammet av borgerkrigen, som sluttet i 1992, noe man merker at befolkningen er preget av. Hver enkelt person har en lang og hard historie bak seg, og vi gleder oss til spennende møter hver dag. Vi er klare for å lytte og lære, og så informere om Latin-Amerika og El Salvador, kultur, politikk og livet på landsbygda. Dagene er preget av pupusas, bønner og hengekøyer på rekke og rad, og vi gleder oss til de neste ukene.

Eirin Egge Ryan