Kunst og kollokvie med LAG

Vi krysser de godt skrubba fingrene våre for at vi skal kunne møtes i mindre eller større grupper etter hvert, men enn så lenge så hiver vi oss på bølgen med virtuelle sosiale samlinger - og inviterer alle LAGere til virtuelle kunst- og kollokviekvelder!


En pandemi stopper ikke internasjonal solidaritet,

Et virus holder oss ikke fra å sy,

Smitten stanser ikke skolering! 


Til hvert møte inviterer vi én eller flere LAGere til å holde et miniforedrag på rundt 20 minutter, før det åpnes for spørsmål og diskusjon. Samtidig kan vi bruke denne tiden på å lage noe som skal inngå i LAGs pågående kunstprosjekt - aktivere både hjerne og hender!  Vi setter opp møter fortløpende, men har foreløpig satt fast dag og tid til mandager og torsdager, zoom-møterommet åpner kl.19.00, mens foredragene starter kl.19.30. Det er lov å bare titte innom!

Kollokvier

Ulike temaer kan diskuteres, foreløpige forslag er soya i Brasil, vindkraft, "koronakorrespondansebrev" fra folk i eller i nær kontakt med ulike land i Latin-Amerika, sjølforsyning/landbruk, økofeminisme, rapport om nytt økonomisk system.  Vi kommer til å publisere på facebook-eventen og våre nettsider i forkant av hvert møte hva som blir tema! 

Kunstprosjektet

Gjennom våren hadde vi planlagt sysamlinger med ulike lokallag i LAG for å samle fortellinger og "lapper" til vårt kollektive kunstverk! Verket skal inngå i utstillingen Art and Solidarity som kurateres av Office for Contemporary Art Norway (OCA), og organiseres i samarbeid med Kunstnernes Hus.  Sy, sier du? Ja, sy! Eller brodere, lime, klippe, forme, flette, tegne, male, trykke, strikke, veve, lappe, quilte, spinne... Denne aktiviteten, fortellingene og produktene vi skal lage sammen inngår i et kollektivt kunstprosjekt - et lappeteppe - som skal bli en del av en utstilling om radikal kunst og solidaritet i Oslo i høst. 

Vi ønsker ALLE bidrag varmt velkommen; en "lapp", (en omsydd veske, et sammensydd sammensurium av flaggfragmenter, sliten t-skjorte, armbånd, et brodert slagord eller dikt, et påtrykt bilde av en kamerat eller forbilde..det kan være mangt!), og en fortelling som knyttes til lappen.  Les mer om prosjektet her.

Facebook-eventet finner du her.

Kommende arrangement: Mandag 27.03 og torsdag 30.03

Stikkord