Solidaritetsbrev etter drap på Milgen Ávila, forsvarer av livet og territoriet fra Locomapa, Honduras

Solidaritetsbrev fra LAG til Tolupán-folket, Movimiento Amplio por la Dignidad y la Justicia, familien til kamerat Milgen Idán Soto Ávila og alle som kjemper for verdigheten i forsvar av territoriet, sendt etter drapet på Milgen 28.9.19.

Til Tolupán-folket,

Til Movimiento Amplio por la Dignidad y la Justicia,

Til familien til kamerat Milgen Idán Soto Ávila,

Til alle som kjemper for verdigheten i forsvar av territoriet,

Fylt av sinne og smerte sender vi dere klemmer og solidariske og kampfylte hilsener. Måtte kjærligheten og det verdige opprøret være lysene som leder oss etter nyheten om drapet på kamerat Milgen Idán Soto Ávila fra tolupán-folket.

Med gode minner husker vi tilbake på dagene vi fikk dele med kameratene fra San Francisco Locomapa i mai 2019. De dagene ble vi også kjent med kamerat Milgen, en kamerat fylt av verdighet, kameratskap og kampånd.

Nok en gang har de tatt fra oss en kamerat som en del av makthavernes strategi for død og frykt. Nok en gang forsøker de å få oss til å slutt å kjempe for at de kan fortsette å plyndre de naturlige godene for å øke kapitalen til de rike og øke fattigdommen og lidelsen til folkene. Nok en gang forsøker de å tie oss gjennom frykten for å organisere oss.

Men nok en gang skal vi vise dem at de kan kutte blomstene, men de kan aldri drepe frøene. På samme måte skal vi vise at en kutta blomst legger igjen dypere spor enn våpenet som kutta den. Kamerat Milgen har lagt igjen sitt spor i alle oss, et spor med lukt av våren, med farge som friheten og tekstur som solidariteten. Det er minnene vi nå må løfte fram og styrke i oss selv og i våre omgivelser til ære for kamerat Milgen.

Etter denne fryktelige hendelsen uttrykker vi en styrking av vår forpliktelse i kampen for en annen verden hvor de grunnleggende verdiene er solidaritet, gjensidighet og kollektivitet.

Vi krever straffeforfølgelse av de ansvarlige for drapet på kamerat Milgen og alle andre drepte forsvarere av territoriet og livet!

Vi krever stopp på utplyndringa av de naturlige godene på tolupán-territoriet!

Vi krever respekt for livet og territoriet!

 

Kampfylte og solidariske klemmer,

Latin-Amerikagruppene Norge

Mer informasjon på nettsidene til Movimiento Amplio de la Dignidad y la Justicia og deres fjesbok-side.

Land