Nytt forsøk på militærkupp i Venezuela

Foto: Página12

Foto: Página12

Den fransk-argentinske journalisten og forfatteren Marco Teruggi (37) beskriver situasjonen i Caracas som anspent, men rolig. Mens USA støtter det nye voldelige forsøket fra opposisjonen, fordømmes det av Spania og andre land i verden.

LAG har vært i kontakt med Marco Teruggi, som har bodd i Venezuela siden 2012. Teruggi beskriver situasjonen i Caracas som anspent, men rolig. Her oppsummerer vi Teruggis rapport om situasjonen i landet:

- I dag, tirsdag 30. april kl.04:00, ble Leopoldo Lopez løslatt av en gruppe på ca. 100 soldater. Lopez er en kjent opposisjonsleder som har vært i husarrest siden 2014. Soldatene som tilhører FANB (de nasjonale bolivarianske væpnede styrkene) identifiser seg med et blått bånd på armen.

- Venezuelas militære styrker er samlet rundt Maduro og myndighetene. Dette handler ikke om et landsdekkende og omfattende militært opprør.

- Det finnes en gruppe demonstranter utenfor militærbasen «La Carlota» i nabolaget «Altamira». Militærbasen «La Carlota» er ikke under opposisjonens kontroll.

-Kuppforsøkets internasjonale mediedekning stemmer ikke med virkeligheten. Denne isolerte væpnede aksjonen har ikke utløst folkelige mobiliseringer i Caracas. Det er chavismen som mobiliserer seg fredelig i Caracas sentrum.

- Mens USA og sine nærmeste allierte i Latin-Amerika støtter det nye kuppforsøket, tar andre land som Spania avstand fra hvilket som helst voldelig forsøk på å overta makten i Venezuela.

Sekretariat
Land