Lula livre

Onsdag 11. april vil det protesteres mot fengslingen av Lula verden over. I Oslo har LAG blant flere tatt initiativ til å samles foran den brasilianske ambassaden kl. 08.00 for å markere vår motstand mot det som skjer i Brasil. Vi vil ikke være med på å legitimere en korrupt regjering som sender Brasils mest populære president gjennom tidene i fengsel. Skal vi tro på et rettssytem i Brasil må ALLE politikerne rettsforfølges, ikke bare de som truer elitens interesser som Lula.

Não adianta tentar acabar com as minhas idéias, elas já estão pairando no ar e não tem como prendê-las. Não adianta parar o meu sonho, porque quando eu parar de sonhar, eu sonharei pela cabeça de vocês e pelos sonhos de vocês

Tidligere President i Brasil Luiz Inácio Lula da Silva

Vi vil også i samme markering kreve en etterforskning av drapet på politiker, feminist og aktivist Marielle Franco. Vi vil også kreve full gransking av drapet på miljøaktivisten Paulo Sérgio Almeida Nascimento og vi krever en total stans i utkastelsen av Guarani-Kaiowá fra deres områder i delsataten Mato Grosso do Sul. 

Brasil er et land med sterke sosiale bevegelser. Det er viktig å støtte opp om de gode kreftene i Brasil og å fordømme skrittene Brasil tar mot å bli et stadig mer udemokratisk, militærstyrt og korrupt land. 

Ta med deg plakater, flagg eller annet og møt opp onsdag før jobb/studier!

Vi har laget en politisk erklæring som vi vil overlevere ambassaden. I tillegg ber vi alle sende krav om at Lula settes fri så lenge ankemulighetene hans ikke er oppbrukt. Signér og send dette brevet