LAG på kvinnemøte i Argentina

Denne helgen blir den årlige kvinnekonferansen til feministbevegelsen i Argentina arrangert. Dette møtet vil være det 34. møtet, og blir historisk fordi det forventes mer enn 100.000 deltakere i år. Dette vil slå rekorden for de tidligere årene. En av grunnene til dette er fordi det er strategisk arrangert rett før valget i Argentina, og ikke minst fordi feministbevegelser i Latin-Amerika har vokst under dagens politiske kontekst som er preget av høyre- og konservative regjeringer. Kvinner har kjent direkte på kroppen hva denne politikken betyr. Denne helgen skal det arrangeres møter, seminarer og aktiviteter hvor kvinner fra flere deler av landet kommer sammen for å kjempe, og snakke om løsninger. Dette året har det vært ekstra fokus på identitet.

9.10 arrangerte MalaJunta et panel med Gladys Nielson (for folkelig økonomi), Salomé Wochocolosky (feminista gorda) og Vicky friere (MalaJunta). Om feministisk identitet. Tilstede var det aktivister fra MalaJunta som var veteranere som skulle delta på møtet for 7 gang og yngre aktivister som skulle være med for første gang. Temaet for panelet var hvordan man kunne inkludere flere identiteter i feministbevegelsen. Salomé, som er en «gorda» aktivist, en tjukk aktivist på norsk, snakket om hvordan hun ikke aksepterer at hennes kamp er et subtema, og hvordan det er å være kvinne utenfor samfunnsnormene. Videre snakket Gladys om hvor viktig det er for kvinner å være informert om hvilke rettigheter man har som kvinne, og at det er opp til oss å vise verden og patriarkatet hva vi klarer. Og for å gjøre dette må man inkludere flere identiteter enn kun cis-kvinner.  Eventet var med på å sette stemmingen av hva som er å forvente på møtet, og understreker hvor viktig det er med en inkluderende og interseksjonel feminisme. Programmet til møtet reflekterer denne tanken, og at Norge har mye igjen å lære om å organisere å kjempe mer interseksjonelt. 

 


Fra venstre: Vicky friere (MalaJunta), Gladys Nielson (for folkelig økonomi), Salomé Wochocolosky (feminista gorda).

Representantene som er tilstede under kvinnemøtet for LAG er Anna Forsstrøm og Ninthu Paramalingam som er tidligere LAG Blindern aktivister. Anna jobber som praktikant hos den norske ambassaden i Buenos Aires, og Ninthu er på utveksling på Universitetet i São Paolo. Under møtet vil det bli lagt ut oppdatering på stories, så følg LAG Norge på instagram (@LAGNorge) for å få et innblikk i årets kvinnemøte 11-14 oktober på La Plata, Buenos Aires. 

10. oktober, kl. 16:30
Buenos Aires