AVLYST: I kjølvannet av statskupp i Bolivia

AVLSYT: Møtet er dessverre avlyst pga. visumproblemer. Vi jobber med å utsette møtet til 26. mars i stedet. Mer informasjon kommer.

Siden valget i oktober 2019 har Bolivia gått gjennom den verste politiske krisen i sin historie. Latin-Amerikagruppen har invitert Rodolfo Machaca Yupanqui til Bergen. Machaca er leder i CSUTCB, en av Bolivias viktigste sivilsamfunnsorganisasjoner. I samarbeid med Norsk Folkehjelp og LO i Bergen arrangerer vi et åpent møte om situasjonen i Bolivia.

Siden valget i oktober 2019 har Bolivia gått gjennom den verste politiske krisen i sin historie. De ubekreftede påstandene om valgfusk utløste vold fra opposisjonens paramilitære grupper, som brente ned hovedkvarteret til det regjerende MAS-IPSP-partiet, regjeringsbygg og valglokaler. Medlemmer av regjeringspartiet og familiene deres ble kidnappet, brutalt angrepet og tvunget til å fratre sine stillinger. Mytteriet av politistyrker og forsvarets passivitet utløst en terrorkampanje.

Etter at de væpnede styrkene tvang Evo Morales til å fratre som president ble opposisjons senator, Jeanine Áñez, grunnlovsstridig innsatt som interim president. Med konsolideringen av «de-facto» kupp-regimet økte undertrykkelse fra politi og paramilitære grupper, inkluderte to store massakrer, massearrestasjoner og nedleggelse av alle kritiske medier. Kupp-regjeringen opprettet deretter sin egen valgdomstol, og utropte nytt valg 3. mai.

Latin-Amerikagruppen har invitert Rodolfo Machaca Yupanqui til Bergen. I samarbeid med Norsk Folkehjelp og LO i Bergen arrangerer vi et åpent møte om situasjonen i Bolivia etter statskuppet.

Rodolfo Machaca, leder i CSUTCB, en av de største sosiale organisasjonene i Bolivia, og medlem av MAS’ sentralstyre, skal forklare hva som egentlig skjedde under valget, situasjon for folkelige bevegelser siden statskupp, og utfordringer fram til kommende valg i mai.

Torsdag 13. februar, kl. 17.30
Bergen Offentlige Bibliotek, UROM 2.etasje. Gratis inng.

13. februar, kl. 17:30-19:30
LAG-Bergen
Bergen Offentlige Bibliotek. UROM 2.etasje. Strømgaten 6, 5015 Bergen, Hordaland
Facebook