Latin-Amerikagruppene i Norge

Land i Latin-Amerika

Cuba

Cuba

Siden Raúl Castro ble president i 2008 har myndighetene gjort betydelige endringer i den økonomiske modellen, selv om viktige reformer gjenstår. Samfunnet og det offentlige ordskiftet er åpnere, og en rekke upopulære forbud har blitt fjernet. Cuba drar fordeler av en endret maktbalanse i verden, og øver samtidig innflytelse i Latin-Amerika.
Les artikkelen

Fakta:

Hovedstad: Havanna
Befolkning: 11,1 millioner (2012)
Forventet levealder: 78,2 år
Spedbarnsdødelighet: 4,7 per 1000
BNP per innbygger (ppp): 10 200 US dollar
Religion: Katolisisme 85 prosent
Offisielle språk: Spansk
Myntenhet: Cubansk peso og konvertibel peso
Eksportartikler: sukker, nikkel, tobakk, fisk, medisinske produkter og tjenester, sitrusfrukter, kaffe
Regionale forbindelser: Medlem av PetroCaribe, ALBA, CELAC, OAS (ekskludert 1962-2009, formelt gjenopptatt, men deltar foreløpig ikke)

Nyheter fra Cuba:

Trekk støtten til Oslo Freedom Forum

Oslo Freedom Forum har gjentatte år hatt en problematisk sammensetning blant de latinamerikanske gjestene. I dette brevet til Oslos bystyre oppfordrer LAG å trekke støtten til Oslo Freedom Forum.
Les mer

USA fjernar Cuba frå terrorlist

USAs president Barack Obama støttar eit vedtak om å fjerne Cuba frå USA si terrorliste. Det skjer etter fleire diplomatiske framstøyt frå begge landa den siste tida.
Les mer

En ny era?

OAS-toppmøte i helgen sies å ha vært historisk. Det var første gang på 59 år at en amerikansk og kubansk toppleder møttes. Samtidig, USAs sanksjoner mot Venezuela ble en ny kjepp i hjulene for supermakta foran toppmøtet og samlet de latinamerikanske lederne.
Les mer