Colombianske medier melder i dag om at forhandlingene om en fredsavtale mellom den colombianske regjeringa og geriljaorganisasjonen FARC-EP nå er avslutta. Det betyr at en historisk fredsavtale er klar for signering – og en 50 år gammel væpna konflikt nærmer seg slutten.
Gjennom Latin-Amerikagruppenes utvekslingsprogram mottar vi hvert år seks latinamerikanske aktivister i Norge. Gjennom en serie intervjuer vil vi presentere disse seks og noen av erfaringene de har med seg fra sine organisasjoner. Dette er Doris fra Guatemala.
Gjennom Latin-Amerikagruppenes utvekslingsprogram mottar vi hvert år seks Latin-Amerikanske aktivister i Norge. Gjennom en serie intervjuer vil vi presentere disse seks og noen av erfaringene de har med seg fra sine organisasjoner. Først ut er Angelica fra Guatemala.
Over 600 kilometer elv ble lagt død og 19 mennesker omkom i den verste gruveulykka i Brasils historie. Samtidig fortsetter Norge å investere i de ansvarlige gruveselskapene.
Mange mapuchesamfunn samler seg i motstand mot Statkraft som som planlegger byggingen av et vannkraftverk i deres hellige område uten å ha oppnådd fritt, informert forhåndssamtykke. Dette siste av en lang rekke overgrep som har blitt gjort mot denne urfolksgruppen i deres leveområder. Latin-Amerikagruppene stiller seg bak mapuchenes støttenettverk i dette brevet til ledelsen i Statkraft.
Arrestasjonen av Milagro Sala, lederen for urfolksorganisasjonen Tupac Amaru, har vært en av toppsakene i argentinske medier i 2016. Hendelsen er ikke bare politisk kontroversiell, men gir også liv i debatten om kriminalisering av sosialt opprør.
På tross av trygg reise og visumgaranti, møter flyktninger fra Syria et hardt arbeidsmarked og en usikker tilværelse i Brasil. Nå hjelpes de av husokkupanter.
I Amazonas i Peru velger unge urfolk å migrere til andre deler av landet i søken etter flere muligheter. Urfolkssamfunnene er preget av overbefolkning, plassmangel og fattigdom.