Følg oss på:
Filterer etter:

Drap, sensur og undertrykkelse i Nicaragua

Latin-Amerikagruppene i Norge er bekymret over situasjonen i Nicaragua. Vi oppfordrer utenriksministeren til å fordømme volden og maktmisbruken utøvd av politiet og andre, mot det nicaraguanske folket som bruker sin grunnlovsfesta rett til å gjennomføre fredelige demonstrasjoner.

Bakgrunnsdokument: Lulasaken

I fjor ble Lula dømt til ni og et halvt år fengsel for korrupsjon. Saken dreide seg om en ferieleilighet som han skal ha mottatt fra byggegiganten Odebrecht. Lula mente han var uskyldig og anket. Ankesaken som finner sted 24. januar 2018 ender med en forlengelse av dommen som blir på totalt 12 år. Hva handler dette egentlig om? Er det et resultat av Brasils utrettelige kamp mot korrupte politikere der straffefrihet skal høre historien til? Eller handler det om noe annet?

«Fri Lula!» på 12.dag

Forrige lørdag ble Brasils hittil mest populære president, Lula da Silva fengslet. Foran fengselet i Curitiba står Latin-Amerikagruppene i Norge sammen med 53 andre organisasjoner og krever hans frigjøring.

Bevisene mot Lula var av tvilsom karakter

Hanna Hagebø Steffenak i sin svarreplikk til Arne Halvorsen i Stavanger Aftenblad: -Mediene har skapt et bilde av Lula som den store stygge ulven, i forsøk på å legitimere en illegitim rettsprosess.

Kampen for en by for folket

De takløses bevegelse (MTST) er en nasjonal organisasjon som kjemper for et verdig liv i byen for alle. Gjennom å okkupere urbane områder over korte tidsperioder legger bevegelsen press på myndighetene for å få i gang bygging av sårt trengte boliger.

FOKUS, LAG og PBI bekymret etter feltreiser i Colombia

LAG, FOKUS og PBI lanserer i dag, sammen med 15 andre internasjonale organisasjoner, en rapport som viser at sikkerhetssituasjonen til de som jobber for fred og menneskerettigheter i Colombia er prekær. Dette kommer dager etter at Erna Solberg var på besøk og unnlot å snakke om nettopp dette temaet.

Lula livre

Onsdag 11. april vil det protesteres mot fengslingen av Lula verden over. I Oslo har LAG blant flere tatt initiativ til å samles foran den brasilianske ambassaden kl. 08.00 for å markere vår motstand mot det som skjer i Brasil. Vi vil ikke være med på å legitimere en korrupt regjering som sender Brasils mest populære president gjennom tidene i fengsel. Skal vi tro på et rettssytem i Brasil må ALLE politikerne rettsforfølges, ikke bare de som truer elitens interesser som Lula.

Norfund søker adm. dir.

Vil du jobbe med bærekraftig fattigdomsreduksjon og samtidig sikre norske handelsinteresser? Da er Norfund stedet for deg!

“Vann er en rettighet, ikke en vare”

Vann er verdens viktigste ressurs, ingen og ingenting lever uten det. Vann er en fornybar ressurs, men det betyr ikke at den er uten begrensninger. Verdens alternative vannforum er derfor en viktig motvekt til Verdens vannforum for å sikre at vann forblir en rettighet, og ikke en vare.