Følg oss på:
Filterer etter:

El Salvador i Nød

De siste dagene har orkanen IDA gjort stor skade i El Salvador. El Salvadorgruppa i LAG samler inn penger til de rammede. Gi din støtte.

124 omkommet i El Salvador

124 mennesker er bekreftet omkommet og mange er savnet etter orkanen Idas herjinger i El Salvador.

Filmskaper drept i El Salvador

Filmskaperen Cristian Poveda er drept. Poveda er kjent for filmdokumentaren "La Vida Loca" (The Crazy Life) som handler om ungdomsgjenger i El Salvador.

Intervju med regjeringspartiet FMLN

I forbindelse med Sosialistisk ungdoms sommerleir ved månedsskiftet, gjestet Margarita López fra FMLN-ungdommen Norge. López har også sittet som parlamentsmedlem etter at FMLN vant valget i mars i år, og Mauricio Funes tok over som president.

Skal avsløre korrupsjon

Alvorlige påstander om korrupsjon i president Antonio Sacas regjeringsperiode i El Salvador, skal nå etterforskes. FMLNs finansminister går i bresjen.

- Endringene starter nå

Mauricio Funes er tatt i ed som president i El Salvador. Han har nå forpliktet seg til å sette igang prosesser for strukturelle endringer - som skal komme folket til gode.

Spansk domstol gjenåper jesuitt-saken

Professor Ignacio Ellacuría, fem kolleger og to medarbeidere ble drept av den salvadoranske hæren i 1989 på grunn av deres politiske engasjement. Nå vil en spansk domstol gjenåpne saken.

Fred - mer enn fravær av krig

Fredsprosessene i El Salvador og Guatemala er to av Latin-Amerikas glemte fredsprosesser, i alle fall i vestlige medier. Hvordan har det gått med disse landene i årene etter at fredsavtalene ble undertegnet i 1992 og 1996? Siri Blaser har skrevet denne artikkelen.

Om Funes og utfordringene

Landet ARENA etterlater Mauricio Funes og FMLN er ikke et hyggelig land å styre. Problemene er så mange at det er vanskelig å vite hvor en skal begynne. Alberto Valiente Thoresen har skrevet kommentar om utfordringene.