Følg oss på:
Filterer etter:

Venezuela ble mer demokratisk under Hugo Chavez' ledelse

"Å forkaste den udemokratiske opposisjonen, økonomiske krigføringen og USAs innblanding som «konspirasjonsteorier» både underkjenner dokumenterte fakta og at disse faktorene også er en del av forklaringen. Det vitner i beste fall om en snever analyse og vil ikke bidra til økt forståelse av situasjonen i Venezuela." Marianne Gulli fra LAGs arbeidsutvalg har skrevet om Venezuela og kildekritikk i Minerva.

Rekordledighet i Latin-Amerika

NRKs Arnt Stefansen har laget en viktig reportasje om en av de store utfordringene på det latinamerikanske kontinentet ved inngangen til 2017: Arbeidsledighet og økonomiske problemer. Innslaget er fra Brasil, Venezuela og Argentina.

Trekk støtten til Oslo Freedom Forum

Oslo Freedom Forum har gjentatte år hatt en problematisk sammensetning blant de latinamerikanske gjestene. I dette brevet til Oslos bystyre oppfordrer LAG å trekke støtten til Oslo Freedom Forum.

Når Civita rir demokratihesten

Civitas Eirik Løkke vil lære venstresiden om demokrati i Venezuela, og velger årsdagen for høyresidens statskupp i Chile.

DE USYNLIGE OPPOSISJONEN I HAGVAAGS VENEZUELA

Einar Haagvaag utelater at en av de viktigste årsakene til at krisen i Venezuela er såpass ille er opposisjonen, skriver Dave Watson i kronikk hos Dagbladet

Dundrende nederlag for den bolivarianske regjeringen

Den bolivarianske prosessen har gått på sitt første nederlag. For partiet PSUV er det et dundrende nederlag.

Kommentar til debatt på NRK ytring

Leiv Marsteintredet følger opp debatten om norske mediers dekning av Latin-Amerika. "Selv om NRK delvis kan renvaskes, så henger altså resten av de norske mediene igjen - dessverre."

Avtale mellom Venezuela og Colombia

I følge Al Jazeera har Venezuelas Maduro og Colombias Santos nådd en enighet om å gradvis normalisere forholdet. Første steg er å umiddelbart gjeninnsette ambassadørene. Dette skjer en måned etter at grensen mellom Venezuela og Colombia ble stengt.

Lopez dømt til 13 år i fengsel

Leopoldo Lopez ble torsdag dømt til over 13 år i fengsel for å ha stått bak kupplanen «La salida» og oppfordret til opptøyene i 2014.