Følg oss på:
Filterer etter:

Militarisering med hjelp fra nord

Den colombianske militariseringsmodellen eksporteres til Mellom-Amerika. Honduras godkjente forrige uke en lov som gir militæret fullmakt til å ta over politiets oppgaver.

Med grunn til å gjøre opprør

En så iherdig motstand som Honduras' befolkning har vist etter kuppet, hadde vært umulig uten ungdommens pågangsmot. Artikkelen er fra LAGs tidsskrift LatinAmerika.

Livsfarlig for journalister

De siste ti årene har nesten hundre journalister i Mexico og Honduras. Mange skrev om organisert kriminalitet, brudd på menneskerettigheter og sosiale bevegelser.

USA med militærbase i Honduras

USA styrker sin tilstedeværelse i Honduras og Karibien med en ny marinebase som etableres utenfor den honduranske kysten. Basens uttalte mål er bekjempelse av organisert kriminalitet.

Fire nye drap i Aguán-dalen

I løpet av de siste dagene har fire jord-okkupanter blitt drept i en ny voldsbølge i Honduras. Undertrykkelsen av jordokkupantene fortsetter til tross for Cartagena-avtalen.

Volden fortsetter i Aguan

Honduras: To bondeledere er drept på kort tid i Aguan. Den militære tilstedeværelsen i området øker stadig. Nå har det ankommet tropper med amerikansk spesialtrening i å drepe opprørere.

Fagbevegelse er risikosport

90 tillitsvalgte ble drept i 2010 på grunn av sitt engasjement. Over halvparten av drapene var i Colombia.

Honduras inn i varmen igjen

Med Cartagena-avtalen opphever Organisasjonen for Amerikanske Stater (OAS) suspensjonen av Honduras. Hva innebærer denne avtalen?

Zelaya ut av eksil

Amy Goodman reiste sammen med Zelaya og den internasjonale delegasjonen, fra Managua til Tegucigalpa. Se den eksklusive videoreportasjen her