Følg oss på:
Filterer etter:

Jakten på varslere

Når Europa svikter, overrasker Latin-Amerika i dramaet rundt Snowden.

Ingen avtale med Honduras

Norge har gjennom EFTA forsøkt å forhandle en frihandelsavtale med Mellom-Amerika. I dag er avtalen konkludert mellom EFTA, Panama og Costa Rica.

Søramerikansk integrasjon

Over hele det politiske spekteret er søramerikanerne enig: Landene bør forene seg for å frigjøre seg fra USAs innflytelse. Men det kan raskt ende med å skape en ny stormakt.

Oljefondet støtter ressursran

Samene har vært et forbilde for urfolk andre steder i verden når det gjelder oppnåelse av selvråderett. I Mexico kjemper Zapatistene fortsatt for dette.

Velkommen til Solidaritetsfestival!

15. juni feirer vi kunst og kultur i sosiale bevegelser. Inspirasjon er hentet fra Zapatistbevegelsen og andre grasrotbevegelsers kamp for global og lokal rettferdighet.

Trøbbel med eksport av quinoa

Den internasjonale interessen for quinoa har sin pris for lokalbefolkningen, som nå må betale mer for maten.

Historisk allianse

Forrige uke tok en historisk hendelse sted i Latin-Amerika: Sosiale bevegelser fra hele regionen samlet seg til det første møtet i Folkebevegelsenes ALBA.

Skyver USA ut på sidelinjen

Høyre- og venstreregjeringer i Latin-Amerika har anerkjent Venezuelas nyvalgte president, mens Obama-administrasjonen nekter. USA blir stadig mer isolert i regionen.

LAG støttar Sør-Amerika mot ICSID

Dei søramerikanske landa vil utvikle alternativ til den omstridte investeringsdomstolen. Les brevet sosiale rørsler sendte dei søramerikanske regjeringane.