Følg oss på:
Filterer etter:

Fryktløs #2: «Å organisere seg»

Latin-Amerikagruppenes solidaritetsbrigade har laget radioserien "Fryktløs", som har blitt sendt på radioprogrammet "Mytteria" på RadiOrakel. I andre episode blir vi kjent med de to organisasjonene COPINH og OFRANEH. Organisasjonene, som tilhører henholdsvis Lenca-folket og Garifuna-folket, jobber på mange ulike plan for å fremme menneskerettigheter og territorielle rettigheter samt yte motstand mot den nyliberalistiske og undertrykkende staten.

Fryktløs #1: "Verdens farligste land"

Latin-Amerikagruppenes solidaritetsbrigade har laget radioserien "Fryktløs" i samarbeid med RadiOrakel, en serie om motstandskamp i Honduras. I episode 1 får vi lære litt om Honduras’ historie, og hvordan situasjonen er idag. Er Honduras fortsatt en «bananrepublikk»? Honduras er et landene i verden med mest vold utenfor krigssone. Vi har spurt Elin Cecilie Ranum, som har forsket på vold og gjengproblematikk i mellom-amerika, om hvorfor det er så mye vold i Honduras.

Verdensbankens «barmhjertighet» og dens følgeskader

Verdensbanken omtaler manglende tilgang på energi som et meneskerettigetsbudd, men ser samtidig bort fra retten til fritt og informert forhåndssamtykke.

Brigaden til Honduras

Vårbrigaden drar på politisk program i Honduras for å få et nærmere innblikk i den prekære menneskerettighetssituasjonen og for å vise solidaritet med aktivistene i landet.

Nok en aktivist drept i Honduras

15. mars ble Nelson García, aktivist i den honduranske urfolksorganisasjonen COPINH, drept. Dette skjer tretten dager etter drapet på lederen av organisasjonen, Berta Cáceres.

Åpent brev til Utenriksminister Børge Brende

LAG og seks andre organisasjoner ber UD fordømme drapet på Berta Cáceres og legge press på honduranske myndigheter for at de ansvarlige skal stilles for retten.

Miljø- og urfolksaktivist Berta Cáceres drept

Dette er nok et brutalt angrep på menneskerettighetsaktivister som forsvarer retten til jord og naturressurser.

Ytringsfriheten i Honduras

Bekymringsbrev til Utenriksdepartementet.

Soldat dømt for overlagt drap i Honduras

Det er en viktig milepæl, men kampen for selvbestemmelse og mot straffefrihet er fortsatt lang.