Følg oss på:
Filterer etter:

Morales til Norge

I forbindelse med Evo Morales' besøk til Norge 19. og 20. mai arrangeres et åpent møte. Merk: nytt sted: Universitetsbiblioteket Blindern

Modernisering og Pacha Mama

Politisk bruk av kulturell identitet er et tveegget sverd, uansett om det er diskriminerte grupper, fordrevne folkeslag eller undertrykte befolkningsgrupper som gjør det.

Tvilsomt samarbeid

Den norske høyresidens valg av samarbeidspartnere i Latin-Amerika gir grunn til bekymringskriver daglig leder Reidun Blehr Lånkan i et innlegg i Ny Tid 7.mai.

Klimakonferanse i Bolivia

Mens asken hvilte tungt over Europa avholdt Bolivia klimakonferanse med over 35 000 deltagere fra i alt 152 land. LAG var tilstede.

Å leve vel

I sin nye grunnlov lanserer Bolivia paradigmet "å leve vel" som motstykke til dagens utviklingsmodeller. Dette blir møtt med interesse av norsk miljøekspert.

Bittersøt seier for MAS

MAS vant en bittersøt seier i det bolivianske lokalvalget 4.april. Kan resultatene bidra til en grunnleggende debatt om hva som kreves for å drive endringsprosessen videre?

Eksemplarisk valg i Bolivia

MAS gikk litt frem ved lokalvalget i Bolivia sist søndag, men oppnådde ikke den klare seieren som mange hadde forventet. Valget beskrives av OAS som eksemplarisk.

Egalitær regjering

Morales andre regjering er historisk. Halvparten av ministrane er kvinner og ei rekkje ministrar, kvinner såvel som menn, har bakgrunn frå sosiale rørsler.

Kvinneregjering

I den nyutnevnte regjeringa til Evo Morales er ti av tjue ministre kvinner, noe som er en stor seier for kvinnebevegelsen i landet.