Følg oss på:
Filterer etter:

Sultestreiker for retten til å stemme

David Mancilla er chilener som bor i Oslo. Fra 4. til 11. september kommer han til å sultestreike for retten til å stemme ved valget i sitt eget land.

Opprop for pressefrihet i Mexico

Mexico er et av verdens farligste land for journalister. Journalister blir drept, urettmessig fengslet og utsatt for grove folkerettslige brudd.

Konflikt om utdanningsreform i Mexico

I Mexico er misnøyen med sittende president Peña Nieto stor. Sammenstøtene mellom politi, hær og demonstranter har ført til fengslinger, drap, flere skadde og uskyldige under etterforskning siden Nieto ble innsatt 1. desember i fjor. Søndag smalt det igjen.

ALBA-TV: Medieintegrasjon fra grasrota

Fortellingen om et folkelig medienettverk som gir stemme til lokale tv-stasjoner og grasrotbevegelser i Latin-Amerika og Karibien.

Generalstreik i Colombia

Generalstreiken i landbrukssektoren i Colombia har vart i snart to uker, og til nå har flere mistet livet i sammenstøt mellom demonstrantene og opprørspoliti.

Kampanjen BIT-fritt er lansert

25 fag- solidaritet- miljø- og ungdomsorganisasjonar står bak den nye kampanje mot bilaterale investeringsavtalar (BIT). Måndag starta kampanjen med debatt, appellar og konsert på Litteraturhuset.

Demokrati eller investorstyre?

LAG er en av 25 organisasjoner bak kampanjen BIT-fritt. Les kronikken til koordinator for kampanjen og styreleder i LAG, Tore I. Støve om hvorfor vi er skeptiske til avtaler om investorrettigheter.

Kjemper mot ulikhetene i Latin-Amerika

Minstelønn, tilgang til pensjon og utdanning kan bidra til å redusere de store ulikhetene i Latin-Amerika. Det mener Alicia Bárcena fra FNs økonomiske kommisjon for Latin Amerika (ECLAC) som i begynnelsen av juni var på besøk i Norge

Sør-brigadistene har ankommet

I går landet de fire nye sør-brigadistene som skal jobbe i LAG de neste 3 månedene.