Følg oss på:
Filterer etter:

Bensin på bålet

I Bolivia protesterar sosiale rørsler mot å kutte subsidierte middelklassevarer. Strategi og dialog står som utfordringar for styresmakter så vel som sivilsamfunn i 2011.

Auka bensinprisar

Den bolivianske regjeringa aukar drivstoffprisane kraftig med formål om å hindre smugling av subsidierte varer til nabolanda. Gas og andre basisvarer forblir billige varer.

Streik mot drivstoffpris

Det er ikkje bare middelklassa som protesterar mot auka drivstoffprisar. Transportarbeidarane og FEJUVE blokkerar hovedinnfartsåra til hovedstaden og ber visepresidenten gå av.

Bolivia i front

Verdens ledere sviktet da tiltak for å stoppe klimeendringene ble diskutert i Cancun. Unntaket var Bolivia som forgjeves stod i front for seriøse tiltak.

Presser Morales

President Evo Morales må vise at han tar sine egne ord på ­­alvor - og gi miljøet ­pauser fra olje- og gassutvinningen, mener Juan Carlos Balderas.

Kampen for kokaen

Bolivias president Evo Morales tygger kokablader under FN-møter og kjemper for å beholde bolivianernes eldgamle tradisjon. Det skaper sinne i USA.

Evo om klima

Selv om NRK kun nevnte de kokaintiltalte jentene i forbindelse med Evo Morales sitt besøk i Norge, så var det klima han egentlig kom for å snakke om.

Da LAG møtte EVO

Representanter fra LAGs Boliviagruppe og tidligere solidaritetsbrigadister møtte den bolivianske presidenten under hans besøk i Oslo.

Pengene eller jorda

Vi står overfor to valg: Enten å redde kapitalismen eller å redde Moder Jord, sa Bolivias president Evo Morales under sitt besøk i Norge.