Følg oss på:
Filterer etter:

Mistanke om attentatforsøk mot Morales

Boliviansk politi får nå hjelp av Interpol i etterforskningen av det som antas å være planer om et attentatforsøk mot president Evo Morales.

Abort - hett valgtema

Chile er et av få land i verden hvor abort er helt ulovlig. Temaet ser ut til å bli hett i forbindelse med presidentvalget i desember.

Dødsfall ved Fredriksen-anlegg

To arbeidere ved John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest døde nylig i en arbeidsulykke.

Regnskogens vokter

Marina Silva gikk av som miljøvernminister for å redde Amazonas. Men hun vil ikke at regnskogen skal bli et museum.

Populært seminar om mediadekning

NRK og Aftenposten innrømmer at mediedekninga av Latin-Amerika på langt nær er så god som den bør være. Organisasjons- og forskningsmiljøene i Norge har derfor en svært viktig oppgave med å framskaffe nyansert og kunnskapsbasert informasjon.

Politiske minner fra El Salvador

Halle Jørn Hanssen var ny utenlandssjef i Norsk Folkehjelp da han kom til landet for 17 år siden, rett etter at borgerkrigen var over. Her deler han minner fra et land i kamp.

Lettere hjernevasket?

Norske medier dekker i liten grad Latin-Amerika, og når det først skjer, er det gjerne negativt og preget av stereotypier: Venezuelas president Hugo Chávez er en farlig diktator og Mexico er lite annet enn narkokrig. Er journalistene programmert til å prioritere slik? Anne Karin Sæther har forska på temaet, og deler denne kommentaren med oss.

- Hvem vil Norge samarbeide med?

- Hvem er det Norge egentlig ønsker å samarbeide med? spør Alfredo Holguin, og refererer til frihandelsavtalen Norge har undertegna med Colombia.

Ber Clinton om å støtte alle

140 Latin-Amerika-spesialister har i et brev bedt USAs utenriksminister om å overvåke den "skitne kampanjen" som høyrevridde grupperinger i El Salvador står bak.