Følg oss på:
Filterer etter:

Ber Clinton om å støtte alle

140 Latin-Amerika-spesialister har i et brev bedt USAs utenriksminister om å overvåke den "skitne kampanjen" som høyrevridde grupperinger i El Salvador står bak.

Ny kampanje for Atenco-fangene

Det ble nylig lansert en kampanje som vil bidra til å sette søkelys på løslatelsen av de 13 fangene som fortsatt sitter inne etter Atenco-/Texcoco-konflikten i Mexico i 2006. Lisa Roth har skrevet denne kommentaren.

- Fryktkampanjen er avskyelig

- Mediene bidrar ikke til å støtte sivilsamfunnet, de beveger de seg i motsatt retning. Dette sier Rafael Roncagliolo, peruansk sosiolog, journalist og nå valgobservatør i El Salvador.

Norge + Colombia = frihandel?

Norge signerte en omstridt frihandelsavtale med Colombia i november. Nå er Handelskampanjens rapport om avtalen klar, og den er ikke positiv til prosjektet.

Revolusjon i revolusjonen

President Raúl Castro har gjennomført den største regjeringsendringen på 50 år.

Tid for rettferdighet i Guatemala

Guatemalanske myndigheter blir nå pressa til å gi rettferdighet til ofrene for borgerkrigen.

Ny grunnlov krever samarbeid

Morales og MAS-regjeringen har startet en endringsprosess som «ikke har noen vei tilbake». Med ny grunnlov skal politikk utformes, og institusjoner og lovverk etableres.

Antiterrorlov mot mapucheaktivist

- De braste inn og retta våpnene mot oss. De rev han i håret, la han i gulvet og banka han opp. Sånn beskriver Ida Huenulef arrestasjonen av sønnen Miguel.

Bachelets besøk vekker oppsikt

President Michelle Bachelet har måttet tåle mye kritikk for statsbesøket til Cuba. Forholdet mellom Chile og øystaten er et tema som fortsatt splitter den chilenske befolkninga.