Følg oss på:
Filterer etter:

Ny grunnlov krever samarbeid

Morales og MAS-regjeringen har startet en endringsprosess som «ikke har noen vei tilbake». Med ny grunnlov skal politikk utformes, og institusjoner og lovverk etableres.

Antiterrorlov mot mapucheaktivist

- De braste inn og retta våpnene mot oss. De rev han i håret, la han i gulvet og banka han opp. Sånn beskriver Ida Huenulef arrestasjonen av sønnen Miguel.

Bachelets besøk vekker oppsikt

President Michelle Bachelet har måttet tåle mye kritikk for statsbesøket til Cuba. Forholdet mellom Chile og øystaten er et tema som fortsatt splitter den chilenske befolkninga.

Har brutt med Israel

Både Venezuela og Bolivia har brutt de diplomatiske forbindelsene med Israel i protest mot militæroffensiven på Gazastripen.

Obama vekker håp i Latin-Amerika

Brasil forventer mer samarbeid med USA når Barack Obama nå overtar som president. Det er skyhøye forventninger i saker som omhandler for eksempel klima.

- Rett blikket mot Latin-Amerika!

Latin-Amerika er de glemte og skjulte konflikters kontinent. LAG lanserer dokumentar for å motvirke dette.

Kuppregimet trekkjer seg frå ALBA

12. januar meldte kuppregimet Honduras ut av det regionale handels- og solidaritetssamarbeidet ALBA. Honduras vart medlem av ALBA i mars 2008 og har mottatt finansiell bistand og betydelege mengder venezulansk olje.

Guatemala og sikkerhetspolitikk

Den guatemalanske regjeringa og ulike instanser jobber med detaljer på ulike forslag for å bekjempe kriminalitet - som i dag blir sett på som det største problemet i landet.

Obama møtte Mexicos president

I sitt første møte med et utenlandsk statsoverhode sa Barack Obama til Mexicos president Calderón at han vil styrke forbindelsene til nabolandet.