Følg oss på:
Filterer etter:

- Må respektere hverandre

President Evo Morales ønsker gjensidig respekt og mer dialog mellom Bolivia og USA, men understreker samtidig at landet i nord ikke bør blande seg i Bolivias indre anliggender.

Drapet på Rosenberg del 2

Luis Mendizábal distribuerte videotestamentet til den drepte advokaten Rodrigo Rosenberg. Videoen har skapt en politisk krise i Guatemala, ettersom Rosenberg påstår at regjeringen står bak drapet.

Spent mellom Bolivia og Peru

Bolivia krever å få utlevert tre tidligere ministre som har søkt tilflukt i Peru, anklaget for brudd på menneskerettighetene under den såkalte gasskrigen i 2003. President Alan Garcia nekter å utlevere de tre, og situasjonen mellom de to landene beskrives av bolivianske medier som ”svært spent”.

Uruguay sørger over Benedetti

Poeten og skribenten Mario Benedetti er død. Han etterlater seg mengder med dikt, essays, noveller og romaner fra en karriere som varte i mer enn seks tiår.

Kvinner og mikrokreditt

Mikrobedrifter gjør det gjerne bedre i finanskrisetider fordi de er vant til å møte utfordringer. I Peru øker antallet kvinner som tar opp mikrolån.

Drapet på Rodrigo Rosenberg

Videotestamentet til advokaten Rodrigo Rosenberg har rystet Guatemala. Nok en gang har aktører i guatemalansk politikk klart å trekke allmennhetens oppmerksomhet bort fra presserende problemer som vold, fattigdom, korrupsjon og strukturell diskriminering. President Álvaro Colom (bildet) blir beskyldt for drapet.

Høyreekstreme i Bolivia

Den argentinske ambassaden i Bolivia har advart Argentinas utenriksdepartement om at en gruppe tidligere argentinske soldater, som også har deltatt i et forsøk på militærkupp i Argentina, nå samarbeider med den ultrahøyre siden i Bolivia.

LO krev høyring på Colombia-avtale

LO-kongressen vedtok krav om offentleg høyring på den omstridte frihandelsavtala med Colombia.

Bolivias slaveri

En seniorrådgiver i FN uttaler seg om slaveriet i Bolivia. Og BBC har sett nærmere på saken.