Følg oss på:
Filterer etter:

Drapet på Rodrigo Rosenberg

Videotestamentet til advokaten Rodrigo Rosenberg har rystet Guatemala. Nok en gang har aktører i guatemalansk politikk klart å trekke allmennhetens oppmerksomhet bort fra presserende problemer som vold, fattigdom, korrupsjon og strukturell diskriminering. President Álvaro Colom (bildet) blir beskyldt for drapet.

Høyreekstreme i Bolivia

Den argentinske ambassaden i Bolivia har advart Argentinas utenriksdepartement om at en gruppe tidligere argentinske soldater, som også har deltatt i et forsøk på militærkupp i Argentina, nå samarbeider med den ultrahøyre siden i Bolivia.

LO krev høyring på Colombia-avtale

LO-kongressen vedtok krav om offentleg høyring på den omstridte frihandelsavtala med Colombia.

Bolivias slaveri

En seniorrådgiver i FN uttaler seg om slaveriet i Bolivia. Og BBC har sett nærmere på saken.

Fred - mer enn fravær av krig

Fredsprosessene i El Salvador og Guatemala er to av Latin-Amerikas glemte fredsprosesser, i alle fall i vestlige medier. Hvordan har det gått med disse landene i årene etter at fredsavtalene ble undertegnet i 1992 og 1996? Siri Blaser har skrevet denne artikkelen.

Olje for utvikling i Bolivia

Et viktig element i Olje for utvikling-programmet er å øke nivået av åpenhet i bruken av penger som kommer fra olje- og gassektoren. Nylig ble det avdekket en korrupsjonsskandale i denne sektoren i Bolivia.

Historisk helomvending

Vil folkebevegelsene vise vei for venstresida verden over, eller er det fortsatt fare for at fortidas diktatoriske tilbøyeligheter igjen vil få fotfeste i landene? Le Monde spør.

Om kvinner

Abortrestriksjoner inn i grunnloven i Den dominikanske republikk. Her kan du lese flere artikler om kvinners situasjon i Latin-Amerika.

Guatemala og oljefondets etikk

Det norske oljefondet investerer i mineralutvinning i Guatemala. Småbønder må forlate jorda si, og flere landsbyer får kutta vanntilførselen. Les LAG-medlem Marianne Gullis kommentar.