Følg oss på:
Filterer etter:

Kur mot narkokrig?

- Befolkningen må sikres arbeid og lønninger de kan leve av og et fungerende velferdstilbud, sier professoren Carlos Flores.

Ny valglov i Bolivia

Den bolivianske kongressen har kommet til enighet om ny midlertidig valglov i landet. President Evo Morales og flere tusen tilhengere avblåste i forrige uke en sultestreik.

To land i endring

LAG: Bolivia og Ecuador er land i endring med en klar dreining mot venstre. Begge har nylig stemt ja til nye grunnlover, og prosessene har mange fellestrekk. De to regjeringene har foreløpig valgt ulike strategier i forholdet til de sosiale bevegelsene.

”Bio-business”

”Hvordan kan man forklare at det er viktigere å fôre bilene enn folket?” Sitat: den uruguayanske forfatteren Eduardo Galeano.

Ansatt for å splitte Bolivia

Ungarsk fjernsyn avslører at den avdøde hovedmistenkte bak attentatplanene mot president Evo Morales, Eduardo Rózsa Flores, var ansatt for å skape en egen stat av det som i dag er Santa Cruz fylke, uavhengig av resten av Bolivia.

Blokkerer oljeutvinning

Indianerne i Peru har fått nok. Nå blokkerer de virksomheten til oljeselskaper som forurenser Amazonas og tapper urfolkenes land for ressurser.

Havanajubel for Obama

Millioner av cubanere håper på bedre tider når Obama nå lemper på sanksjonene. Opphevingen kan være første steg mot en slutt på den omstridte handelsblokaden.

Mistanke om attentatforsøk mot Morales

Boliviansk politi får nå hjelp av Interpol i etterforskningen av det som antas å være planer om et attentatforsøk mot president Evo Morales.

Abort - hett valgtema

Chile er et av få land i verden hvor abort er helt ulovlig. Temaet ser ut til å bli hett i forbindelse med presidentvalget i desember.