Følg oss på:
Filterer etter:

Om kvinner

Abortrestriksjoner inn i grunnloven i Den dominikanske republikk. Her kan du lese flere artikler om kvinners situasjon i Latin-Amerika.

Guatemala og oljefondets etikk

Det norske oljefondet investerer i mineralutvinning i Guatemala. Småbønder må forlate jorda si, og flere landsbyer får kutta vanntilførselen. Les LAG-medlem Marianne Gullis kommentar.

Om Funes og utfordringene

Landet ARENA etterlater Mauricio Funes og FMLN er ikke et hyggelig land å styre. Problemene er så mange at det er vanskelig å vite hvor en skal begynne. Alberto Valiente Thoresen har skrevet kommentar om utfordringene.

Bolivia ønsker norsk eksperthjelp

Det bolivianske olje- og gasselskapet YPFB skal omorganiseres, og nå vil de ha hjelp fra land som har erfaring med statlig eierskap innen olje- og gassektoren.

Hærens hemmelige henrettelser

- Hvilket regime er det Norge vil inngå frihandelsavtale med? Tidligere daglig leder i LAG Norge, Kristina Johansen, er i Colombia.

- Å gi sitt alt

For denne friheten vil vi måtte gi vårt alt! Les Fidel Castros refleksjoner i etterkant av årets 1. mai.

Nyvalgt og søkkrik

Panamas nyvalgte president Ricardo Martinelli mener den planlagte frihandelsavtalen med USA må prioriteres nå. Martinelli har tidligere tjent seg søkkrik som eier av en supermarkedkjede.

Svineinfluensaen

I Mexico håper myndighetene at det verste er over, mens meksikanere i Kina hevder de blir diskriminert på grunn av epidemien.

1. mai i Bolivia

Nærmere 100 000 mennesker deltok i 1. mai-tog i La Paz. President Evo Morales Ayma benyttet anledningen til å legge fram fem nye dekreter for å styrke arbeidernes rettigheter i Bolivia.