Følg oss på:
Filterer etter:

Minneord om Milla

Med sorg mottok vi det triste budskapet om at vår kjære Milla Johanne Stavrum, økonomiansvarlig og styremedlem i Kvinneutvalget, ikke lenger er blant oss. Hun ble utsatt for en ulykke, og døde søndag 26. april.

Urfolksmassakre i Peru

Meir enn 30 peruanarar med urfolksbakgrunn er drepne i samanstøt med politiet. Urfolksgruppene demonstrerar mot liberalisering av ressursforvaltninga.

Alfabetisering forandrer liv

Lorena Castillo var ti år da hun ble fortalt at hennes lodd i livet var å bli en god husmor, kone og mor. Lorena ville mer enn dette.

Kur mot narkokrig?

- Befolkningen må sikres arbeid og lønninger de kan leve av og et fungerende velferdstilbud, sier professoren Carlos Flores.

Ny valglov i Bolivia

Den bolivianske kongressen har kommet til enighet om ny midlertidig valglov i landet. President Evo Morales og flere tusen tilhengere avblåste i forrige uke en sultestreik.

To land i endring

LAG: Bolivia og Ecuador er land i endring med en klar dreining mot venstre. Begge har nylig stemt ja til nye grunnlover, og prosessene har mange fellestrekk. De to regjeringene har foreløpig valgt ulike strategier i forholdet til de sosiale bevegelsene.

”Bio-business”

”Hvordan kan man forklare at det er viktigere å fôre bilene enn folket?” Sitat: den uruguayanske forfatteren Eduardo Galeano.

Ansatt for å splitte Bolivia

Ungarsk fjernsyn avslører at den avdøde hovedmistenkte bak attentatplanene mot president Evo Morales, Eduardo Rózsa Flores, var ansatt for å skape en egen stat av det som i dag er Santa Cruz fylke, uavhengig av resten av Bolivia.

Blokkerer oljeutvinning

Indianerne i Peru har fått nok. Nå blokkerer de virksomheten til oljeselskaper som forurenser Amazonas og tapper urfolkenes land for ressurser.