Følg oss på:
Filterer etter:

Nekter å gå av

Interrimpresident Roberto Micheletti som den honduranske kongressen satte inn etter kuppet søndag, nekter å gå av til tross for sterkt press i Honduras og internasjonalt.

Bred støtte om den styrtede Zelaya

Verdenssamfunnet slutter rekkene bak Honduras’ avsatte president Manuel Zelaya. Argentinas president og lederen for Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) vil følge Zelaya hjem.

Feilaktige fremstillinger

Norske aviser gir feilaktig og unyanserte fremstillinger av kuppet i Honduras. Den demokratisk valgte presidenten Zelaya blir beskyldt for grunnlovstridighet. Feil mener LAG som sendte ut følgende pressemelding.

Opprør mot kuppmakerne

Høyresiden har gjennomført et militærkupp i Honduras, men i gatene øker motstanden. Folk demonstrerer for å få tilbake president Zelaya.

- Minner om 80-tallets junta-kupp

- Vi har fått rapporter om at medlemmene i en av våre samarbeidsorganisasjoner er på flukt etter at militæret har beslaglagt utstyret til radiostasjonen deres, sier styremedlem i LAG Norge, Alberto Valiente Thoresen, til VG.

Statskupp i Honduras

Den honduranske presidenten, Manuel «Mel» Zelaya, ble tidlig søndag morgen kidnappet av maskerte militære styrker som brøt seg inn i hans hjem i den honduranske hovedstaden Tegucigalpa.

UD tar avstand fra kuppet i Honduras

Norge tar avstand fra den militære maktovertakelsen i Honduras, melder UD. Meldingen kom etter at LAG sendte sin oppfordring til den norske regjering.

Brev til UD

LAG sender brev til UD med oppfordring om å fordømme kuppet på president Zelaya.

ALBA i endring

Det bolivarianske alternativet for Amerika (ALBA) endrer navn og struktur. Nye stater, deriblant Ecuador, er nå blitt med i samarbeidet.