Følg oss på:
Filterer etter:

Innrømmer manglende dialog

Perus president innrømmer at regjeringa gjorde feil ved ikke å konsultere urfolkssamfunnene før ti dekrekter ble vedtatt. To av de mest kontroversielle dekretene er nå oppheva.

Ut med urfolk – inn med SatoilHydro og Statkraft

- Me oppmodar utanrikskomiteen til å reise debatt om frihandelsavtala med Peru, og setje urfolk sine rettar og viktigheita av verdas største regnskog framfor snevre og kortsiktige norske næringsinteresser. Daglig leder i LAG, Heidi Lundeberg, har skrevet kronikk.

Bøtelagt for å sparke gravid

Oppdrettsgiganten Cermaq, som er deleid av den norske staten, er bøtelagt av chilenske myndigheter etter at en gravid fabrikkarbeider mistet jobben.

Solidaritets-suksess

Over 500 besøkende fikk med seg alt fra innledninger om kokablader og salvadoransk valgkamp, til salsakurs og kokende konserter. Politikk og kultur i skjønn forening gjorde Solidaritetsfestivalen 2009 til en kjempesuksess!

Skal undersøke massakren

Etter krav fra opposisjonen har det peruanske parlamentet godkjent nedsettelsen av en komite som skal undersøke hvordan sammenstøtet mellom urfolk og politi kunne skje.

Nicaragua - svak vind fra venstre

Utfordringene var mange for det venstreorienterte partiet FSLN og president Daniel Ortega da de tok regjeringsmakta i Nicaragua i 2006. Har de klart å leve opp til forventningene? LAGs Kari Gardsjord Lio har sett på saken.

Økonomisk tilbakeslag

Finanskrisa har nå fått et solid grep om Brasil. 800 000 arbeidere mista jobbene sine mellom oktober og januar, og da er ikke den uformelle sektoren tatt med i beregninga.

Cubas olje frister USA

Slutten på USAs handelssanksjoner av Cuba kan ligge gravlagt under lag med stein og sjøvann i Mexico-gulfen.

Motsetninger rundt ny gruvelov

Guatemala har i dag en generøs gruvelov som gir transnasjonale selskaper unike muligheter i landet. Opposisjonspolitiker Rosa María de Frade jobber for å fremme nytt lovforslag.