Neste stopp: Mato Grosso do Sul

Fire uker med politikk, utflukter, nye venner, språkundervisning og artige opplevelser er over. Nå skal brigaden forlate "hiet", spre vingene og reise videre til Mato Grosso do Sul.


På ENFF har brigaden fått i seg en del teori. Teori som skal ruste oss mot to uteopphold, i MST sine bosetninger. Det første uteoppholdet starter nå om en uke, noe vi er veldig spente på. For teori er en ting, men praksis en helt annen. Dette fikk brigaden såvidt smake på i en utflukt forrige uke, hvor brigaden besøkte en urban bosetning i Sao Paulo. Det var virkeligheten. Der hadde en ansamling av familier okkupert et hus som etter norske standarder kan kalles en "ruin". Selvom alle i brigaden i bunn og grunn var klar over hvordan folk lever (og overlever) her i Brasil var det likevel noe helt annet å se dette med egne øyne. Atmosfæren på landsbygden er sannsynligvis ganske annerledes, men situasjonen for menneskene er nok ganske lik. Der skal brigaden bo i to uker. Alle skal bo hver for seg i ulike familier.

Men først er det en uke i Campo Grande. Hovedstaden i Mato Grosso do Sul. Det kunne også vært hovedstaden for mosquitoene som ønsket oss hjertelig velkommen. Heldigvis gjorde også MST dette. Brigaden får lov til å bo på selve hovedsekretæriatet i delstaten. Organisasjonen har hentet en person, fra en bosetning, utenfor byen til å lage mat til oss. Luksus. Her venter det enda litt mer skolering om selve situasjonen i delstaten, hva man bør ta hensyn til og noen utvalgte temaer som brigaden ønsket å vite mer om. Der har brigaden valgt kjønnsroller, sprøytemidler og arbeiderkamp/arbeiderorganisasjoner. Temaer som også kan være interessante for Norge og som brigaden har satt som mål å se litt nærmere på. Det blir også noen utflukter til en av de største bosetningene som heter "Che". Der blir det fotballtunering, bingo og fest. Pluss at vi får en liten smakebit på hvordan en bosetning egentlig er.image.php?id=15062

Etter to ukers opphold på landsbygden skal vi igjen samles for ei uke med politisk program. Siden skal vi ut i urfolkssamfunn for å lære mer om situasjonen knytta til deres kamp. Etter ferie ulike steder skal vi samles for å reise til Boliva på nytt politisk program.

Slik ser nå planene og livet til brigaden "22 de Julho" ut.
Vi gleder oss!

Land