Presentasjon av vårbrigaden 2015

Denne våren er brigaden i Brasil for å lære om de jordløses bevegelse (MST) og for å vise solidaritet i kampen for en bedre jordfordeling. Og ikke bare det, vi skal senere sette kursen til Bolivia for å lære mer om urfolkets rettigheter.image.php?id=15020


Navn: Michelle Nguyen

Alder: 24

Fra: Moss

Hva gleder du deg mest til på brigade?

Jeg ser masse frem til uteoppholdet på landsbygda. Tror det blir en unik opplevelse å få oppleve kulturen, menneskene, og hverdagen på så nært hold. Også gleder jeg meg også til å vaske doer på MSTs nasjonale skole (Helt sant). Har hørt de har en helt spesiell teknikk på dovasking. Jeg skal gå inn for å bli den beste dovaskeren på skolen!

Avhengig av:  Kjærleik, kaffe og kos!

Gruppas: Lykketroll! Michelle har alltid et smil om munnen. Undrer over de store spørsmålene i livet, med en positiv innstilling til det meste!

image.php?id=15021

Navn: Iril Naustdal

Alder: 27

Fra: Bergen

Hva gleder du deg mest til på brigade?

Jeg ser frem til å møte nye mennesker og nye kulturer, oppleve landsbyens hverdagsliv. Jeg gleder meg til å få frem bonden i meg. Den siden jeg aldri visste jeg hadde. Jeg skal gjøre mitt beste å utfylle den rollen. Så blir det spennende å begi seg ut på en ny runde med et nytt språk. Nytt språk, nye muligheter for mange misforståelser og komiske stunder.

Avhengig av: Kos, latter, musikk og DANS!

Gruppas: Salsashaker! Det er ingen tvil om at denne jenta kan danse. Sett på litt latino-musikk og hun shaker løs uten hemninger!

image.php?id=15022

Navn: Frida Vesseltun

Alder: 20år

Fra: Sætre i Hurum

Avhengig av: Rettetang, muligens ikke i Brasil…

Hva gleder du deg mest til på brigade?


Møte nye mennesker, og lære mer om Brasil.

Gruppas: Engasjerte! Snakker seg til overbevisning i debatt. Frida kan nå langt i diskusjoner, spesielt hvis hun får lov til å spille ut sitt alter ego Katje Abreu.

image.php?id=15025

Navn: Jannik Ernst

Alder: 21

Fra: Berlin

Avhengig av: Mat, soving, husly.

Hva gleder du deg mest til på brigade?

Akkurat nå er det meste jeg både gleder, og gruer meg (litt) til, er å møte Brasils mennesker og overleve mitt første sammenstøt med en helt annen kultur. Det mest spennende blir å møte på lokale folk jeg ellers ikke ville møtt hvis jeg reiste til Brasil som turist. Et lite pluss er også at det (forhåpentligvis) er litt varmere der nede.

Gruppas: Gruppas go’gutt! Alltid snill, høflig og hjelpsom. Jannik er god å ha, spesielt når tekniske problemer oppstår!

image.php?id=15023

Navn: Tuva Sætre Ressem

Alder: 20 år

Fra: Bergen

Avhengig av: Sjokolade

Hva gleder du deg mest til på brigade?

Jeg gleder meg til å bli kjent med Brasil utenom hvite strender, samba og fotball, lære om MST og bli med dem å utgjøre en forskjell!

Gruppas: Verdensmester! Tror hun er best i alt, vil være best i alt, ofte er hun det. Også gruppas arbeidsmaur, får ting gjort!

image.php?id=15019

Navn: Leon Obioma Millestad

Alder: 26 år

Fra: Bor i Bærum

Avhengig av: Tv-serier…

Hva gleder du deg mest til på brigade?

Å lære portugisisk.

Gruppas: Danseløve! Denne gutten er ikke mye sjenert, byr mer enn gjerne opp til dans og sjarmerer jentene med sine mangfoldige danseteknikker!

image.php?id=15024

Navn: Marthe Jæger Tangen

Alder: 20 år

Fra: Moss

Avhengig av: Kaffe og solo. Det siste kan bli en spennende utfordring i Brasil.

Hva gleder du deg mest til på brigade?

Oppleve solidariteten og engasjementet hos grasrota i Brasil! Og ikke minst, være med i kampen.

Gruppas: Ræddiz! Marthe er ikke redd for å si sin mening, hun bobler av ideer og engasjement!

Land