Presentasjon vårbrigaden 2013

Den 31. januar sender LAG solidaritetsbrigadister til Nicaraguas Atlanterhavskyst for første gang. Følg oss på nett og les våre historier.

image.php?id=13904 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Sunniva Johansen

Av: Julie Kalveland

For øyeblikket er vi ni spente jenter samla på Flagstad Gård på Hamar. I tjue stive minusgrader forbereder vi reisen til Nicaragua. Et land som lenge har vært langt unna geografisk og i tanken. Men gjennom historier, tall og erfaringer som deles med oss føles det som om det største landet i Mellom-Amerika bare kommer nærmere og nærmere. Og forventningene øker.

Brigadenhar allerede vært på leirmed Fredskorpsetfor unge på utveksling. På leirenvi var så heldige å få møte ungdommer fra en organisasjon som samarbeider med FADCANIC, organisasjonen vår brigade vil ha mest med å gjøre, og fikk stilt litt av nysgjerrigheten vår. Spesielt spennende er det at vi er LAGs første brigade sendt til Atlanterhavskysten.

Atlanterhavskysten av Nicaragua er spesiell fordi befolkningen består av mange ulike urfolksgrupper. Loven i Nicaragua sier at alle innbyggerne i denne delen av landet har rett til autonomi, og brigaden vår vil følge denne prosessen og utfordringer knytta til denne.

Følg med på denne sida for å lese om vår opplevelse av Nicaragua og menneskene, utfordringene og lærdommene vi får. Vi legger også ut kortere oppdateringer og bilder på Facebook:

www.facebook.com/nicaragua13

Land