Solidaritetsfestivalen 2006

Solidaritetsfestivalen har blitt arrangert for andre gang av Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) med initiativ fra solidaritetsbrigaden til Chiapas høsten 2005. Tusen takk til alle artister, festivalpublikum og frivillige!

Hvor: Kubaparken og café Pavilion på Grünerløkka

Når: Søndag 25. juni kl.12:00-03:00

For andre gang har Latin-Amerikagruppene arrangert solidaritetsfestival og vi må si at vi er utrolig fornøyde! Hvor mange som var innom festivalen i løpet av dagen har vi ikke oversikt over, men mange var det. Bislett Lydlaug lagde god stemning på café Pavilion og Kubaparken ble gjort om til et sammensurium av aktiviteter som menneske bibliotek, rettferdig marked, klesbytting, grafitti og maling. Konsertprogrammet fra scenen startet klokken 13.00 med Maria Orieta og resten av dagen var full av høydepunkter. Et av de største var nok for mange Mari Boine som fikk avslutte Solidaritetsfestivalen 2006. Stemningen var utrolig fin med blå kveldshimmel og dansende mennesker. Akkurat sånn vi liker det.

Festivalen hadde ikke vært mulig uten støtte fra artister. Tusen takk Maria Orieta m/venner, Xavier, Ellis Cargo, HGH, Ahí Nama, Terroristene, One Hides The Other, Don Martin, Fence, Mari Boine, Bislett Lydlaug og DJ Sunshine! Festivalen hadde heller ikke vært mulig uten alle de som stilte opp og hjalp til på dagen. Tusen takk alle sammen og en stor takk til alle de som kom! Det er dansende smilende mennesker som fyller en park som gir oss inspirasjon til å gjøre dette igjen og igjen og igjen og helt sikkert en gang til!

Vi lover å videreformidle den gode stemningen fra festivalen til de som gav oss inspirasjon til å lage den. Vi dedikerte festivalen til urfolksbevegelsen Zapatistene og i solidaritet med menneskene som kjemper bak maskene fortsetter vi kampen her hjemme. Vi sees vel kanskje til neste år? sånn ca. 25. juni i Kubaparken.

Solidaritetsfestivalen 2006:

I Mexico, i den sørligste delstaten Chiapas, samarbeider LAG med Zapatistene (EZLN). Zapatistenes kamp i Mexico startet som en kamp for frihet, rettferdighet og verdighet for urfolk i Chiapas, men kampen har ekspandert og er i dag en kamp for alle mexicanere som føler seg ekskludert. Kampen er for de som ikke passer inn i et A4-samfunn. Kampen er for feminister, homofile, barn, kvinner, menn og urfolk. Og kampen er også for oss i Norge som ikke kan godta et samfunn, som ikke har plass til alle.

Derfor ville vi arrangere en solidaritetsfestival. Fra rødt til blått, fra høyre til venstre, fra øst til vest, fra sør til nord, kvinner, menn, barn, unge og gamle fra alle verdens land er velkommen til Solidaritetsfestivalen 2006.

Artister som stilte:

Maria Orieta , Xavier, Ellis Cargo, HGH,  Ahí Nama, Terroristene, One Hides The Other, Don Martin, Fence, Mari Boine, Bislett Lydlaug, DJ Sunshine, Henning Pierre Cruz med salsakurs, Grupo união na capoeira 

 

Har du lyst til å hjelpe, eller har du noen forslag til hvordan vi kan gjøre dette til verdens beste festival? Send mail til oss: trykk her

Un mundo que quepan muchos mundos, somos iguales porque somos diferentes

En verden som rommer mange verdener, vi er like fordi vi er forskjellige. 

 

Kontaktpersoner:

Ingrid Fadnes    ifadnes@hotmail.com    tlf 99 24 31 32

Reidun Blehr Lånkan reidunbl@gmail.com  tlf 99 60 95 93

Linker:

Kort om zapatismen og Chiapas: www.latin-amerikagruppene.no/noop/page.php?p=Brigadene/Historie/Chiapas_2001/index.html&d=1

Mexico på 1, 2, 3: www.latin-amerikagruppene.no/Objekter/5280.html

Zapatistenes deklarasjoner: www.latin-amerikagruppene.no/noop/page.php?d=1&p=Objekter/5955.html

La otra campaña (spansk): www.jornada.unam.mx/laotra/

Zapatistene/EZLN (spansk): www.ezln.org/

Mari Boine: www.universalmusic.no/norskartist_iframe.asp?artist=22

Ahí Nama: www.geocities.com/hawkon2000/salsa

HGH: www.vilhelm7.com/turne/tour.html

Don Martin: www.gatasp.no/content.asp?uid=852

Terroristene: www.terroristene.com/main.htm

Maria Orieta: www11.nrk.no/urort/user/?id=4897

Fence: www.fencemusic.com/newsnor.htm

Ellis Cargo: www11.nrk.no/urort/user/?id=34885

DJ Sunshine: www.djsunshine.no/

Bislett Lydlaug: www.freewebs.com/2ralph

Henning Pierre Cruz: www.salsero.no 

FM 105.8  www.radiolatinamerika.no

Max Havelaar: www.maxhavelaar.no

Land