Noen betraktninger omkring en flaske vann fra Italia.

En historie om en flaske vann fra Italia som endte opp i Mexico... Her følger en liten smakebit av reisebrev nummer 1, som går i trykken 14 april.

Her om dagen var jeg på cafeen Italian Coffee House i byen San Cristobal Las Casas. En riktig fin cafe, med god kaffe og hyggelig betjening. Jeg satte meg ned for å skrive litt og slappe av siden det uansett var siesta i to timer. Siesta er den tiden på dagen da alt stenger og alle slapper av. Det vil si, kafeene stenger ikke. Jeg bestilte en americano, som er utblandet espresso, og en flaske vann.

Midtveis i vannet finner jeg ut at flasken, som er merket San Benedetto, er fra Italia. Noen har altså sittet på et styremøte og besluttet at vannet de skal selge i Mexico, ikke under noen omstendigheter skal være fra andre steder enn Italia. Ikke bare er den fra Italia, den er faktisk tappet i nærheten av Venezia, spesielt for Italian Coffee House i Mexico. Hvorfor? Er dette billigere? Er dette salgsfremmende? Er dette smart? Er dette en del av en konspirasjon? Overser jeg noe?

I skrivende stund sitter jeg i Caracolen Roberto Barrios i Zona Norte, og det er vanskelig å grave frem fakta, men jeg lover, denne saken er ikke over.

Følg med videre!

PS: Brigaden utgir tre reisebrev under sitt opphold i Chiapas. De kan bestilles ved å sende en epost til brigade@latin-amerikagruppene.no 

 

Stian Bragtvedt
Land