Endelig på plass i bosettingene!

Etter nesten tre uker med språkkurs, møter og aktiviteter i og rundt Recife er høstbrigaden endelig ute på bosettingene. Brasil: 20.09.2002

I Assentamento Água Viva (levende vann) bor Christine, Mari og Andreas. Bosettingen er helt ny, har 190 familier og ligger ca. 20 minutters kjøring nordvest for Petrolina. Familiene har nettopp flyttet opp til de nybygde husene sine og fikk strøm to dager før brigadistene flyttet inn. Her fra bakgården til Mari med mor Dona Marlene.

 image.php?id=1885


Assentamento São Fransisco ligger tre kvarter øst for Petrolina, like ved den lille byen Lagoa Grande. Der bor Itta, Sigrid og Audun. Bosettingene er en av de eldste i regionen og det bor 60 familier der. Bildet er tatt foran dusjen til Sigrid!

 image.php?id=1882

En halvtime videre østover ligger Assentamento Ouro Verde (grønt gull). Der bor Kristine og Elin. Det bor 100 familier i bosettingen som er kjent for sin drueproduksjon. Her fra bakgården til Elin med barnebarnet i huset.

 image.php?id=1886

Assentamento Safra ("innhøsting") ligger tjue minutter videre med bil. Safra ligger der en av de største MST-okkupasjonene i hele Brasil ble gjennomført, og i dag bor det 220 familier der. LAG-brigadister i bosettingen er Sveinung, Lars og Marites. Bildet er tatt rett utenfor huset til Sveinung, med Marites sin lillesøster Elisabeth.

 image.php?id=1914

På tur: Torkjell Leira

Land