Vårbrigaden 2010 er klar for avreise!

Brigaden nærmer seg avreise, og avslutter i skrivende stund sitt forbedredelseskurs med Fredskorpset-kurs på Victoria Hotel i Fredrikstad. Forrige uke ble tilbragt på Follo FHS sammen med kursledere fra LAG og sør-sørdeltakere fra Bolivia og El Salvador.

På Follo deltok vi på et utrolig lærerikt kurs i regi av LAG, sammen med LAGs sør-sør deltakere fra Bolivia og El Salvador. Kurset fokuserte på sikkerhet, den politiske situasjonen i El Salvador, sosiale bevegelser og grasrotorganisasjoner, informasjonsarbeid, kulturforskjeller, gruppedynamikk og spansk. Vi var veldig glade for å ha sør-sør-deltakerne med oss. De lærte oss mye om organisajonene CORDES (El Salvador) og CEADL (Bolivia), og de har vært til stor hjelp med spansken ved at vi hele tiden ble minnet på hvor lite spansk vi egentlig kan.

Etter et vellykket kurs med LAG gikk turen videre til Fredrikstad. Her deltar vi på et kurs med Fredskorpset sammen med ungdommer fra Afrika, Latin-Amerika og Asia. Vi har lært om samarbeid, og snakket om hvilke utfordringer og kulturforskjeller vi vil møte under oppholdet.

Avreise er fredag 5. februar og brigaden er nå godt utrustet og mer klar enn noen gang for spennende og lærerike måneder i El Salvador!

Saludos!

Kaja Juul Skarbø og Eirin Egge Ryan