Feiring av ny valglov i Santa Cruz de la Sierra

Andrea, Kathrine og koordinator Josè var 14. april med på feiringen av ny valglov i Bolivia. Denne loven åpner for valg allerede i desember 2009 som vedtatt i konstitusjonen av januar 2009.

”Evo, Amigo, Santa Cruz está contigo” (”Evo, venn, Santa Curz står sammen med deg”)

image.php?id=10552Det har siden grunnloven ble vedtatt vært diskutert hvilket midlertidig lovreglement som skal brukes under førstkommende valg. Uenighetene har i hovedsak dreid seg om registrering av velgere og hvor mange plasser i Representantenes hus som skulle være tildelt urbefolkning. For å møte opposisjonens krav om nytt valgregister, valgte Evo Morales å innføre et nytt register basert på fingeravtrykk, digitalt bilde og underskrift. Dette forslaget var ikke helt som opposisjonen hadde ønsket, som hadde ønsket et nytt register basert på den gamle metoden, eller å utsette valget ett år.

image.php?id=10551Gleden etter at mange hadde sultestreiket for å få loven igjennom var derfor stor i Santa Cruz sine gater. Ulike sosiale organisasjoner som samlet flere tusen, kom i dag sammen for å gå i seierstog. Det ble feiret med korpsmusikk, politiske slagord, flagg og faner og tilslutt samlet vi oss på midt i en rundkjøring for å høre på politiske appeller. 

(Dersom du ønsker en mer utførlig innføring i den nye valgloven, klikk deg inn på ”hjem”-siden til LAG)

Andrea Berg Sydvold, Kathrine Emilie Standal og José Caceres
Land