Følg oss på:
Filterer etter:

Hvilken vegg skal det norske flagget pryde?

I Nueva Trinidad kommer det årlig grupper fra USA og Spania som donerer store pengesummer. På veldig mange av landsbyens bygninger ser man plansjer med giverlandets flagg. Det fikk meg til å tenke; vi bygger jo ingenting, og etterlater oss ingen synlige spor. Hva slags forskjell gjør vi egentlig? Og hva betyr det egentlig at vi er på en solidaritetsbrigade?

Adjø Carasque, Huizucar, og Nueva Trinidad

Plutselig var dagen der som vi aldri trodde skulle komme, og med ett måtte vi ta avskjed med det som har vært hverdagen vår i tilsammen 10 uker. Igjen sitter vi alle litt triste, men fulle av ny informasjon og erfaringer.

Broer av sjokolade

Vi stormer mot bussen, alle tre. Vi har fylt opp posene til randen. Posene er fylt med mel, melk, gjær og andre ting man trenger når man skal bake. I morgen er det landsbymøte i Huizucar og vi har bestemt oss for å bake skillingsboller til alle som kommer på møte.

Querer es poder – å ville er å kunne

Ung eller gamal, alle får moglegheita til å lære på nytt. Tre kveldar i veka møtast tre damer over 70 år og ein gut på 16 for å ha kveldsskule. Denne kryssninga av generasjoner er ein del El Salvador sin eigen kamp mot analfabetisme.

Historisk nedbørsrekord i El Salvador

Den siste tiden har El Salvador opplevd enorme nedbørsmengder som har ført til at landet nå er i en nasjonal nødssituasjon. Det er snakk om en historisk nedbørsrekord, og med 1200 mm nedbør i løpet av en uke har det regnet mer enn det vanligvis gjør i løpet av to måneder i regntiden.

Indianaren på nye eventyr

Vi er inne i andre periode av landsbyopphaldet, eg kan nesten ikkje tru at tida har floge så fort, men på same tid har vi opplevd så mykje saman. Opplevingar som etterlet seg tusen forskjellige spor. Vårt fyrste politiske program er over og det har vore eit møte med mange spanande og sterke organisasjonar, som på tross av mykje motbør, fortsett kampen for å få fram si røyst i landet.

Å dusje i en fremmed kvinnes kjøkken

Mitt første møte med landsbygda i El Salvador skulle by på både løpske hunder, kjøkkendusjing og ufyselige edderkopper. Samtidig har jeg fått et innblikk i hvor forskjellig Norge er fra El Salvador, og utfordret både mine og salvadorenernes komfortsoner.

En dag på åkeren med landsbypresidenten

I den lille landsbyen Huizucar bor for tiden tre norske brigadister. For å få innblikk i hverdagslivet til befolkningen her prøver vi å bli med på så mye som mulig av det som foregår. Vi gjør alt fra å delta på møter til å lage tortillas eller bli med på åkeren.

Første Landsbyopphold

Vel tilbake i Suchitoto etter første landsbyopphold tenkte vi det var nødvendig med nok en liten oppdatering.