Følg oss på:
Filterer etter:

Den amerikanske drømmen

Med rundt 30 prosent av befolkningen bosatt i utlandet, har kaffe, bomull og sukker i økende grad blitt erstattet med mennesker som El Salvadors viktigste eksportartikkel.

Enten er dere med oss, ellers så finnes dere ikke

Det var en gang en mann som stirret opp på den stjerneklare himmelen ved kysten av dagens Brasil.

Brigadeprosjektet

Ja greit det, men... hva er det egentlig dere skal?

Heia den som vinner!

Nordmenn har et bilde av Norge som en godhetsstormakt; vi skaper fred og redder fattige land. Men realiteten formørker selvbildet. Synet på Norge som en godhetsstormakt har stor oppslutning i den norske befolkningen.

Solidaritetsbrigade til El Salvador, søk nå!

Har du lyst til å lære om politisk kamp, kultur og organisering i El Salvador? Vil du bidra til økt engasjement om Latin-Amerika i Norge? LAG sender to brigader til El Salvador i 2011. Søknadsfrist for vårens brigade er 1.november.

Miljøkamp i El Salvador

Miljøaktivistene i El Salvador har klart å stoppe den forurensende gullutvinningen, og en ødeleggende batterifabrikk. Men ikke uten store offer og tap av menneskeliv. Og kampen mot straffefrihet for miljøforbryterne fortsetter.

Alfredos historie

Alfredo og hans kone Silvia er begge eks-geriljasoldater, og er vertsforeldrene til Christine. De bruker fremdeles dekknavnene sine fra krigen. Alfredo vokste opp i landsbyen El Barrio, hvor han bodde og jobba på storgård til han i 1983, som nittenåring, ble med i geriljaen. Dette er hans historie fra før og under borgerkrigen.

Den andre kirke

Det er ikke opium for folket som møter oss ved mange latinamerikanske altere, men nye tanker om kirkens rolle og teologer som står på folkets side i kampen for frihet.