Følg oss på:
Filterer etter:

Bolivia fritt for analfabetisme

Etter to år og åtte måneders kampanje kunne Bolivia 20. desember erklære seg fritt for analfabetisme, det tredje latinamerikanske landet etter Cuba og Venezuela.

Autorasisme og kommunikasjonsproblemer i et flernasjonalt land

Boliviansk kultur kan føles som et slag i ansiktet. Ikke nødvendigvis for utlendinger, men for bolivianere. Fra sine egne. Bolivianere er mestere i såkalt autorasisme, det vil si rasisme mot seg selv og sitt folk. Janteloven er sterk og nasjonalfølelsen synes bare når Bolivia spiller landskamp i fotball.

Folkedans i El Alto

På onsdag holdt et band konsert på hovedteateret i El Alto, hvor også ulike grupper danset folkedans. To av brigadistene deltok med fullt nasjonalkostyme og falske fletter.

Internasjonal solidaritetskongress

Søndag den 26. oktober ble det avholdt et stort arrangement på en fotballstadion i den lille byen Montero i Bolivia. Arrangementet markerte avslutningen av den første internasjonale solidaritetskongressen for Bolivia. LAG var tilstede.

Godkjent! Marsjen for den nye grunnloven

Mandag 18. oktober var enorme folkemengder bestående av hundretusener av bønder, gruvearbeidere, koka-bønder og ulike sosiale bevegelser på vei inn i La Paz for å kreve en folkeavstemning om den nye grunnloven. Hovedmarsjen hadde gått i hele åtte dager i strekk uten mye søvn, mat og hvile. Fremst gikk ledere fra de viktigste fagforeningene og sosiale bevegelsene i Bolivia, i tillegg til president Evo Morales. Fra hele landet strømmet de til for å slutte seg til kravet.

Nok en historisk marsj i Bolivia

Siden 1990 har de sosiale bevegelsene i Bolivia initiert 7 nasjonale marsjer for å utøve press mot myndighetene eller for å fremme ulike krav. Kravene har dreid seg rundt jordspørsmål, økt representasjon for urfolk, eller at en større andel av inntektene fra landets naturressurser skal tilfalle det bolivianske folk. I skrivende stund har den åttende marsjen startet i Caracollo i retning hovedstaden La Paz.

Ungdomsledere på kurs i forebygging av HIV/AIDS

Samtidig som uroen fortsetter i lavlandet med rasering av kontorer, okkupering av offentlige institusjoner og voldelige sammenstøt, har ikke organisasjonslivet i Bolivia stoppet opp. CEADL arrangerer nemlig kurs i forebygging av HIV/AIDS for ungdomsledere i landet.

Forhandlinger i Bolivia

Den siste uken har situasjonen i Santa Cruz har roet seg betraktelig og konflikten har endelig flyttet seg fra kamper i gatene til forhandlingsbordet. Partene skrev forrige tirsdag under på en avtale om å gå inn i forhandlinger. I LAGs samarbeidsorganisasjon Colectivo Rebeldía kunne vi i forrige uke returnere til våre kontorer.

LAGs brigadister rapporterer fra Santa Cruz, Bolivia

Tilstanden i Santa Cruz har forverret seg og for LAGs to brigadister som befinner seg i byen er det vanskelig å forstå en stadig mer komplisert politisk situasjon. I gatene i sentrum og rundt hovedplassen er det fullt kaos etter herjinger fra opposisjonens bevæpnede ungdomsgruppe.