Følg oss på:
Filterer etter:

Brasil: Alt annet enn samba

Stemningsrapport etter første måned på solidaritetsbrigade i Brasil: I februar reiste en forventningsfull gjeng til Brasil for å vise solidaritet med de jordløses bevegelse (MST). Etter en svær MST-kongress og et omfattende og spennende introduksjonskurs har vi endelig kommet til kjernen av brigaden – vi skal på uteopphold.

Presentasjon av Brasil-brigaden

Våren 2014 er Latin-Amerikagruppenes solidaritetsbrigade i Brasil for å vise solidaritet med de jordløses bevegelse (MST). Dette er gjengen som er klar for tidenes opplevelse i Brasil!

Brev fra Brasil!

Brev er ikke sa vanlig lenger, men her kan du abonnere på ni unge menneskers brev om deres møte med verdens 5. største land, Brasil.

Alternative medier i Latin-Amerika

Mediekanaler i Latin Amerika har tradisjonelt vært samlet på få og mektige hender. Politikere og handelsmenn har dominert hva den jevne latinamerikaner får av informasjon. Som reaksjon på dette har det vokst frem en sterk bevegelse av frie medier for å gi et bredere og mer nyansert bilde på verden. På vårt brigadeopphold har vi møtt flere av disse uavhengige røstene.

Enredadas – kvinnekamp på nett!

Under vårt første politiske program i Nicaragua hadde brigaden et møte med nettverket Enredadas, et feministisk nettverk som driver aktivisme på nett.

Presentasjon av brigaden

Du lurer kanskje hvem alle disse personene som har valgt å dedikere ett år av livet sitt på en solidaritetsbrigade egentlig er? Her er en kort presentasjon.

Bluefields Sound System: Musikk for autonomi.

På den karibiske kysten av Nicaragua er mange personer, jeg vil nesten si alle, stolte av kulturen sin. Mat, dans, musikk, jordbruk, fiske. Alt dette er en del av deres kulturarv.

Ankommet Mexico City!

Nicaraguabrigaden høsten 2013 er med på en ny tilnærming til brigadeprosjektet hvor målet er å få et regionalt overblikk og en mer helhetlig bilde av Mellom-Amerika. Der vil vi begi oss ut på en politisk reise gjennom Mexico via Chiapas og Guatemala, for så å være mesteparten av tiden i Nicaragua.