Valgdomstol avlyser lokale valg i Den Dominikanske Republikk

Foto: Norma Carpediem

Foto: Norma Carpediem

Søndag 16. februar avlyste valgdomstolen på øya de lokale valgene. Dominikanere mobiliserer seg verden rundt for å kreve respekt for landets demokrati. I Oslo møtes de til markering torsdag 27. februar kl.17.00

Totalt 7.487.040 dominikanere ble kalt til valgurnene for å velge rundt 3.849 folkevalgte. Det var Julio Cesar Castaños, president i landets valgdomstol, som 4 timer etter valgstart avlyste valget. Årsaken, ifølge Castaños, var en feil i opptellingssystemet. 

I intervju med Radio Latin-Amerika forklarer Mercedes Liriano, en av initiativtakere til markeringen i Oslo, at opprøret blant dominikanere forårsakes av de mange korrupsjonsskandalene i landet. «Det nye automatiske opptellingssystemet, som ingen ønsket i landet, kostet 19 millioner dollar, i et land hvor folk dør på grunn av mangel på helsetjenester. Så det er opprørende at systemet sluttet å virke etter kun 4 timer og at det hele endte med brudd på dominikanernes politiske rettigheter».

En gruppe dominikanere i Oslo planlegger en markering i dag torsdag 27. februar, kl.17.00 på Jernbanetorget (ved tigeren). Her kan dere lese mer om markeringen på spansk.

Hør Spike X sin invitasjon til markeringen i videoen under.