INVITASJON TIL KVINNEMØTE I ARGENTINA

Foto: http://encuentrodemujeres.com.ar/

Foto: http://encuentrodemujeres.com.ar/

Til aktivister fra norske organisasjoner, fagforeninger og politiske partier som støtter kvinnekamp og feminisme.

Latin-Amerikagruppene i Norge og Mala Junta (Argentina) har gleden av å invitere dere til Det 34. Nasjonale Møte for Kvinner i Argentina (ENM-2019), som arrangeres mellom 12. og 14. oktober i byen La Plata, i provinsen Buenos Aires.  

Hvert år samler ENM tusenvis av kvinner, og diverse LGBTQI+ representanter. Møtet er selvstyrt, selvfinansiert og organisert av kvinnelige aktivister. I år forventes det rundt 80 000 deltakere. Du kan lese mer om årets ENM her.  

Latin-Amerikas kvinnebevegelse opplever en vanskelig periode med stadig flere autoritære og konservative regjeringer, som resultat av høyresidas fremgang i regionen. Selv om kvinnerettigheter har blitt kraftig svekket i Argentina har landets kvinnebevegelse kjempet mye for retten til selvbestemt abort. Denne historiske kampen fikk oppmerksomhet over hele verden da millioner tok til gatene med krav om lovlig, trygg og gratis selvbestemt abort. I år har de argentinske kvinnene et tilleggsbudskap, de vil kaste president Macri ut av makten og få en ny regjering på plass. 

Det nasjonale kvinnemøtet blir avholdt to uker i forveien av presidentvalget. Det betyr at deltakere på møtet skal få god innsikt om Argentinas politiske situasjon og fremtid. Internasjonale bånd og partnerskap er et grunnleggende element for at denne feministiske bølgen skal kunne vokse seg stor over hele verden.  

Derfor inviterer vi deg til å lære mer om kampen fra argentinske feministers ståsted.

Vi ser frem til deres besøk med håp og glede. MalaJunta sørger for kost og losji under møtet. Alle som identifiserer seg med en kvinnelig kjønnsidentitet er velkomne til å delta på møtet!  

Påmelding og spørsmål sendes til koordinator:

Noelia Figueroa (engelsk eller spansk)
Tel: + (54) 9 341 3814171, E-post: malajunta.arg@gmail.com  

Andre spørsmål kan rettes til Latin-Amerikagruppene i Norge: daglig.leder@lagnorge.no  

Internasjonal, solidarisk og feministisk hilsen.

Land