Utlysning: Deltagelse på europeisk solidaritetsmøte for Honduras (KORT FRIST)

Foto: Radio Progreso

Foto: Radio Progreso

4. til 6. oktober 2019 avholdes et europeisk solidaritetsmøte for Honduras i Madrid. Møtet arrangeres av CADEHO (CADENA DE DERECHOS HUMANOS HONDURAS). Formålet er å samle solidaritetsorganisasjoner for å diskutere politisk analyse, samordnede aksjoner, kommunikasjonskampanjer og lignende.

Siden kuppet i 2009 har situasjonen i Honduras blitt stadig verre med en økende kriminalisering av sosiale bevegelser og forfølgelse av sosiale ledere og aktivister. En av de mest kjente sakene er drapet på Berta Caceres. De siste ukene har situasjonen eskalert. Dette er mye takket være innstramminger og lovendringer, samt regjeringens aggressive politikk for privatisering av utdanning og helse. Som et motsvar dannes nye folkelige allianser for motstand, og vi ser en betydelig økning av folkelig mobilisering i form av nasjonalstreik og demonstrasjoner.  

Latin-Amerikagruppene i Norge er invitert til dette møtet og ønsker å dekke flyreise og deltakeravgift til en av våre medlemmer. For å kunne delta må du:  

  • Snakke spansk.
  • Være medlem av LAG.
  • Motivasjon og planer om å bruke solidaritetsmøtet til å styrke LAGs kontakt med andre solidaritetsorganisasjoner.
  • Bruke kunnskapen fra møtet til informasjonsarbeid internt og eksternt –  På Allmøte og potensielt andre arrangement.
  • Delta på infokurs om Honduras og relevante organisasjoner i samarbeid med LAG. 

 

KORT FRIST! 

Høres dette spennende ut, send oss en e-post der du forklarer hvem du er, hvorfor du ønsker å delta, eventuell erfaring fra Honduras og noen ord om hvordan du tenker LAG bør/kan følge opp nettverket og Honduras i fremtiden. 

E-posten skal sendes til info@lagnorge.no, innen 27.juni 


Land
Stikkord