Solidaritetsbrigade reiser til Barcarena

9 norske ungdommer reiser til Barcarena i Para (Brasil) for å følge opp Hydro-saken. I flere dager skal de høre på lokalbefolkningens krav og behov, og lære fra deres kamp for miljø og rettferdighet. Følg dem daglig! #BarcarenaKjemper

"Det var tungt å våkne i Brasil etter Bolsonaro sin seier på søndag. For mange i Brasil vil dette kunne gjøre kampen mot store selskaper som utnytter dem og naturressurser, enda vanskeligere."

Dette var budskapet fra de ni norske ungdommer som reiste på tirsdag til Barcarena, i Para, stedet hvor Hydro-eid anlegg Alunorte ligger. Barcarena og Alunorte er nå veldig kjent i Norge på grunn av miljøskader og sosiale problemer som stammer fra bedriftens virksomhet i området. Befolkningen i Barcarena har i årevis vært utsatt for miljøkriminalitet. I februar opplevde de forurensende utslipp fra Hydro sin aliminiumsraffineri, Alunorte.

"Vi kommer til å prate med de utsatte, med fagforeninger, og med jordløse som er i konflikt med Hydro." sier Magnus Westbye, Annett Fardecena, Synnøve Berg Meisingset, Kristine Vasland Flåt, Mimi Mørk og Anneli Rystad Aune, som deltar i LAGs brigade i Brasil.

De skal sende daglige oppdateringer om det de gjør i Barcarena og det er mulig å følge dem på Twitter @LatinAmGruppene og Facebook med #BarcarenaKjemper. Ved bruk av #BarcarenaKjemper kan du stille spørsmål eller gi kommentarer om den politiske situasjonen i Brasil og Hydro-saken.

Følg med for daglige oppdateringer!

Land