Høstens skoleringspakke

Foto: Audun Huseby

Foto: Audun Huseby

Så langt har det vært et ganske travelt år for alle som er interessert i Latin-Amerika i Norge. Brasil, Nicaragua, Mexico, Colombia, Venezuela, Ecuador, Argentina er land som man lett kan knytte til store nyhetssaker i dette semesteret som gikk. Nå begynner høst og vi ser at situasjonen i Latin-Amerika krever enda mer analyse, nye argumenter og nye formidlingsmåter.

Derfor har vi samlet en rekke arrangementer i LAGs skoleringspakke denne høsten. Målet med dette er å få oversikt over medlemmer som skal delta, eller ønsker å delta på et eller flere av disse arrangementene slik at vi får vite hvem av våre aktivister jobber med de forskjellige temaene, og dermed få mulighet til å bruke deres kompetanse i organisasjonens oppgaver og planer. Her snakker vi om informasjonsarbeid (artikler til nettsiden, tidsskriftet, nyhetsbrevet osv.), innspill om hvordan vi kan jobbe med politisk påvirkning, og mange andre muligheter og oppgaver som vi har i organisasjonen. I tillegg er det ekstra moro når man reiser sammen med sine kamerater!  

Til tross for et begrenset budsjett jobber vi med å finne en måte å støtte våre aktivister på slik at de kan delta på noen av disse arrangementene. Dette er selvfølgelig avhengig av hvor mange som er interesserte og ressursers tilgjengelighet.  

Vi mener at å jobbe systematisk med skolering hjelper våre aktivister i sitt engasjement om Latin-Amerika og vil føre til en bedre utvikling av oss som organisasjon. Bli med, lær mer og engasjer deg mer!  

Er du interessert i noen av disse arrangementene? Send oss en e-post til info@lagnorge.no, vi vil holde deg oppdatert og sette deg i kontakt med andre som også blir med.

 

Göteborg. Torsdag 13 september kl. 18.15-20.00

Kvinnosituationen och feminismen i Latinamerika: tillbaka till en återvändsgränd?

EDMÉ DOMÍNGUEZ R. – Kvinnosituationen i Latinamerika har avancerat enormt mycket sen mitten av 1900 men tyvärr verkar det som om en återvändsgränd har nåtts och vi ser  fler backlash i olika länder i regionen. För att konfrontera dessa utmaningar ser vi en starkare och mer konsoliderad feministisk kvinnorörelse i Latinamerika som har just haft sin 14 Encuentro Continental.

Lokal: Sal 220. Adress: Seminariegatan 2, Annedalsseminariet, Campus Linné. Seminariet är på svenska.

 

Røros. 27.-30. september.

Raasten Rastah: sør-samiske kulturfestival

Urbefolkningssituasjon er et tema vi alltid trenger bedre og mer skolering på. Dette er en gylden mulighet for oss å prøve å forsterke vårt samarbeid med det samiske folket og få noen samiske brigadister til Guatemala neste år. Vi skal ha stand under festivalen, alle fire sør-brigadistene (to fra Colombia og to fra Brasil) deltar og har egne aktiviteter i festivalen, i tillegg til andre LAG-aktivister som også er med i festivalens program.

 

Frankfurt. 5.-7. oktober.

Revolution in the making. En kvinnekonferansen, mot kapitalismen, organisert av kurdiske kvinner.

To all the women, dear friends: Your Mesopotamian and Middle Eastern sisters have been struggling for freedom for a long time – just as our sisters around the world. The social, ecologic and economic problems created by the patriarchal system – disguising itself in various forms over thousands of years –… http://revolutioninthemaking.blogsport.eu/category/home/

 

Oslo. 12.-14. oktober.

Globaliseringskonferansen.

Norges viktigste møteplass for sosial bevegelse. Her deltar LAG i seks forskjellige møter og inviterer Francia Marquez, en av de fremste miljøaktivistene i verden! Høydepunktet blir vårt møte om Imperialisme og det blir mye informasjonsaktivisme å gjøre i løpet av hele helgen. http://globalisering.no/

 

Göteborg. Torsdag 18 oktober kl. 18.15-20.00

Den "gröna vågen” för aborträtten i Argentina: framsteg, utmaningar och regional spridning idag

MARIA CLARA MEDINA. Specialist på Latinamerikas historia och Mänskliga Rättigheter. Institutionen för Globala Studier.

Lokal: Sal: 220. Adress: Seminariegatan 2,  Annedalsseminariet, Campus Linné. Seminariet är på svenska

   

Svartlamon i Trondheim. 19.-21 oktober.

Er det typisk Norsk å være god?

Spire, Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon, arrangerer en skoleringshelg i alternativ utvikling. Arrangementet foregår på norsk og vil være høydepunktet i Spire sin kampanje denne høsten. Kampanjen tar for seg norsk klimapolitikk. Ved å belyse klimapolitikken ønsker vi at reelle alternativer og tiltak for klimaendringene kan samle organisasjonene og partiene. Sør-brigadistene fra Brasil og Colombia er invitert som innledere.

Stikkord