«Fri Lula!» på 12.dag

Forrige lørdag ble Brasils hittil mest populære president, Lula da Silva fengslet. Foran fengselet i Curitiba står Latin-Amerikagruppene i Norge sammen med 53 andre organisasjoner og krever hans frigjøring.

Pressemelding onsdag 18. april 2018

«Brasils demokrati er under angrep, derfor er det viktig å vise internasjonal solidaritet», sier Kine Fristad, koordinator for Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) i Brasil.

Tolv LAG-aktivister befinner seg nå i demonstrasjonsleiren «Lula livre» sammen med 53 brasilianske organisasjoner og andre internasjonale delegasjoner.

 «Den norske tilstedeværelse har fått reaksjoner både fra lokale og internasjonale medier. I morgen skal vi ha et møte med den tidligere fredsprisvinneren Perez Esquivel hvor hovedtema blir den internasjonale støtten til Lula og det brasilianske folket. Under de nåværende omstendigheten i Brasil er all oppmerksomhet og støtte fra det internasjonale samfunnet avgjørende,» fortsetter Fristad.

På leirens 12. dag (torsdag 19.april) kommer Esquivel for å besøke leiren og Lula i fengselet. Han har samlet inn over 200 000 underskrifter til støtte for nominasjonen av Lula til fredsprisen.

Lørdag 7.april overleverte Lula seg frivillig til politiet som følge av en rettsak om korrupsjon.

«Brasil her fått sin første politiske fange siden diktaturet. De har satt en mann i fengsel på tynt bevisgrunnlag. Det som skjer med Lula er en forlengelse av kuppet mot Dilma i 2016, og rettighetene til folk flest blir stadig svekket» avslutter Cristian Ariel Peña, som også er koordinator for LAG i Brasil.

 

Land