Innledende samtaler mellom regjering og opposisjon i Venezuela

Foto: Jorge Andrés Paparoni

Foto: Jorge Andrés Paparoni

Nyheten om at den venezuelanske regjeringen og opposisjonen innleder begynnende samtaler er et skritt i riktig retning for å finne en løsning på den politiske krisen.

Venezuelas president Nicolas Maduro sa tirsdag 12.september at regjeringen var klar for å gå inn i innledende samtaler med opposisjonen for å finne en løsning på den politiske krisen.

President i Den dominikanske republikk, Danilo Medina og tidligere statsminister i Spania, Jose Luis Rodriguez Zapatero har sendt ut invitasjon om å gjenoppta dialogen mellom regjeringen og opposisjonen, og tilbudt seg å stille som meklere.

«Dette symboliserer en triumf, ikke bare for Maduro-administrasjonen, men også på internasjonalt plan. Støtten fra generalsekretæren i FN, Antonio Gutieres, gir initiativet ytterligere transcendens,» sier nestleder i LAG Cristian Peña.

Maduro har utpekt Jorge Rodriguez som regjeringens representant i samtalene. Opposisjonen har på sin side gått med på å sende en delegasjon for å diskutere betingelser for videre dialog med den dominikanske presidenten. Opposisjonen insisterer på at dette ikke er det samme som starten på en formell dialog med regjeringen.

Land