Tilbakeslag i Guatemala

Jeg er ikke lenger optimist med tanke på utviklingen i Guatemala, uttaler Kirsten Mellin-Olsen fra LAGs kvinneutvalg til Klassekampen.

Mellin-Olsen vet hva hun snakker om. Det er snart 30 år siden Kirsten Mellin-Olsen reiste til Guatemala, og siden da har hun vært aktiv med solidaritetsarbeid i LAGs kvinneutvalg. I juni har hun fotoutstilling på St.Croix-huset i Fredrikstad og reiser til kvinnekonferanse i Malmø, og i den forbindelse har hun blitt intervjuet av Klassekampen og Fredrikstad Blad. Målet med arbeidet er å sørge for oppmerksomhet til landet som offisielt fikk fred etter en mangeårig borgerkrig for snart 20 år siden.

I fjor var det mer optimisme, da den første tidligere statslederen i Latin-Amerika ble dømt for folkmord i en nasjonal domstol. Den 13. mai i år vedtok landets kongress at det ikke fant sted noe folkemord i Guatemala mellom 1960 og 1996. I perioden ble 200 000 mennesker drept.

– Det er den samme gjengen som førte krigen som fortsatt sitter med makten, uttalte Mellin-Olsen til Klassekampen 30. mai.

I vedleggene på høyre side ligger en sak fra Klassekampen og en fra Fredrikstad Blad om Guatemala der Mellin-Olsen har uttalt seg.

Land
Tags